Politica

Alin Nica spune adio colaborării cu USR la nivelul Timișoarei: În momentul de față, de facto alianța nu mai există

Alianța dintre PNL și USR a devenit istorie, anunță președintele PNL Timiș, Alin Nica, afirmaţia fiind o confirmare a realității existente de mai multe luni, de când cele două partide se faultează permanent în Consiliul Local Timișoara. Totuși, liberalul sugerează că la nivel județean mai există ceva colaborare și nu vrea să estimeze o eventuală blocare și la acest nivel.

Chiar dacă există un viceprimar liberal, acesta dacă s-ar putea ar fi pus să ascută creioane, spune Alin Nica. Nu există discuții, consultării, deciziile administrației nu sunt luate cu consultarea partenerilor, mai spune acesta despre relaţia cu USR.

”Legat de ruperea alianței, domnului Tabără (viceprimarul PNL al Timişoarei – n.a.) dacă ar putea i-ar da să ascută creioane. L-ar pune să fie doar personaj decorativ. Nu ne consultă la luarea deciziilor importante, cum e majorarea taxelor și impozitelor locale, majorarea prețurilor la bilete și abonamente STPT, majorarea prețului la gigacalorie la Colterm sau strategia privind locurile de parcare din oraș. Sunt foarte importante și nouă ne e ciudă pe ei, că nu ne consultă, ne trezim cu articole din presă când aflăm. Asta nu e colaborare loială, nu este ceea ce considerăm noi că e o alianță funcțională. Și dacă spuneți că am rupt alianța, DA, am rupt alianța cu cei de la USR în momentul în care ei uită de interesul timișorenilor. Atunci căile noastre se despart. În prezent văd că sunt mai interesați de funcții decât de a rezolva problemele. Ca să vedeți cât sunt de meschini, ei ar prefera în locul unei alianțe stabile PNL – USR la Consiliul Local Timiișoara să facă o alianță din asta pe la spate, profitând de această slăbiciune temporară din tabăra noastră, nu putem să-l eliminăm așa pe domnul Ambruș, și să numească oameni ai domnului Ambruș, acei bătăuși care au făcut rău Timișoarei, în poziții din consilii de administrație. În momentul de față, de facto alianța nu mai există”, a declarat Alin Nica în cadrul unei emisiuni TV a postului Telenova.

El mai lasă loc deschis colaborării, dar la nivel de județ, unde ar exista discuții benefice cu partenerii.

”La Consiliul Județean, din fericire situația nu este aceeași, avem o colaborare corectă și cinstită, tocmai pentru că avem un dialog constructiv, permanent, ținem cont de părerile lor, clar că alianța funcționează”, a mai declarat Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

15 minute ago

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

2 ore ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

4 ore ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

5 ore ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

5 ore ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

8 ore ago