Centrul de Proiecte Timișoara a finalizat procesul de selecție al curatorilor care se vor ocupa de coordonarea strategică a programului cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”. Au fost 70 de candidați care au aplicat la apelul lansat de Centrul de Proiecte Timișoara, iar la final au fost aleși 7 curatori și experți.
Cei aleși sunt: Cosmina Goagea (Spania/România) – curatoarea Teritoriului „Locuri”, Corina Oprea (Suedia/România) – curatoarea Teritoriului „Oameni”, Matevž Čelik (Slovenia) – curatorul Teritoriului „Conexiuni”, Teodora Borgoff (România) – expertă educație și mediere culturală, Corina Bucea (România) – expertă educație și mediere culturală, Silviu Scrob (România) – expert în managementul producției culturale și Oana Boca-Stănescu (România) – expertă strategii de comunicare și marketing. Dacă doriți să vedeți cine sunt cei aleși, puteți vedea prezentările celor 7 membri ai Echipei Curatoriale Timișoara pe site-ul Centrului de Proiecte Timișoara (beta.primariatm.ro/centrul-de-proiecte/tm2023-ro) 2023.
”Cei 7 curatori și experți s-au remarcat prin capacitatea lor de concepere și implementare de proiecte de mare anvergură, aceștia cunoscând strategiile culturale și scena artistică locală. Implicarea în rețele naționale și internaționale a unei bune părți a echipei va putea asigura un impact internațional. Selecția membrilor Echipei Curatoriale Timișoara 2023 a fost făcută de o comisie formată din experți independenți: Adriana Babeți, Ștefan Ghenciulescu, Ovidiu Hrin, Constantin Petcou și Raluca Voinea”, au anunțat cei de la Centrul de Proiecte.
Selecția a fost dificilă, calitatea participanților fiind ridicată.
„Suntem extrem de onorați de cele 70 de aplicații primite la apelul de candidaturi lansat de Centrul de Proiecte, toate impresionante prin dedicarea și anvergura experienței candidaților și suntem cu atât mai încântați de cei 7 finaliști selectați de comisie. Le dorim mult succes celor 7 curatori și experți, în care avem mare încredere”, a declarat Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte Timișoara.
Membrii comisiei de selecție își exprimăm încrederea că această echipă va reuși nu doar să readucă Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii în prim-plan ca unul dintre evenimentele culturale majore din România în următorii doi ani, dar și să construiască un proiect cu impact pe termen lung, un proiect care să repună în mișcare energia civică și creativă a tuturor cetățenilor și a locurilor în care aceștia trăiesc.
Procesul de selectare a celor 70 de candidați a parcurs două etape. Etapa de preselecție a constat în evaluarea aplica, în urma căreia 19 candidați au fost intervievați individual de către comisie.
Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…
Palatul Administrativ din Timișoara a găzduit o întâlnire la care au participat liderii ADR Vest…
Jumătate dintre utilajele care vor lucra la forarea tunelurilor care vor fi realizate pe porțiunea…
În urma unei investiții a Administrației Bazinale de Apă Banat (ABA Banat), la Oravița au…
La foc automat. Ca în fiecare toamnă, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj nu prea…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…