Primăria Timişoara

Calea Șagului devine Magistrala Verde – standard pentru viitoarele amenajări ale spațiului public din Timișoara

Piste de biciclete, bandă de transport public dedicată, aliniamente de copaci și tot felul de spații verzi, așa va arăta Calea Șagului. Va fi un coridor multimodal, lung de trei kilometri, iar primarul Dominic Fritz anunță lansarea unui asemenea proiect complex înainte de venirea iernii, proiectul fiind lansat pe SEAP, deocamdată pentru evaluare.

Lansăm primul proiect de remodelare a unei artere de circulație și transformarea ei într-un coridor multimodal, ne spune Dominic Fritz. El descrie în amănunt ce își propune administrația actuală a orașului pentru Calea Șagului.

Magistrala verde este un culoar de mobilitate verde de 3 kilometri, care va fi amenajat între Bulevardul 16 Decembrie 1989 și Calea Șagului, în integralitate – adică de la Podul Traian până la pasarela de la Shopping City, complementar carosabilului, cu atenție pentru nevoia oamenilor pentru spațiu public de calitate. Bandă dedicată transportului public local nepoluant, piste de biciclete și trotuare late, încadrate de aliniamente și spații verzi generoase vor asigura deplasarea într-un mod sigur și confortabil pentru toată lumea. Toate amenajările vor ține cont de nevoile persoanelor cu mobilitate redusă: persoane cu dizabilități, vârstnici, copii. Zonele pietonale vor fi dedicate activităților sociale, comerciale și de odihnă. Întreg proiectul va pune în valoare zona istorică pe care o traversează, bogată în clădiri de patrimoniu valoroase”, ne spune primarul.

Calea Șagului refăcută după alt tipar este viziunea administrației despre cum ar trebui amenajat spațiul public din Timișoara.

Magistrala Verde este viziunea actualei administrații despre cum amenajăm spațiul public în Timișoara: cu respect pentru cetățeni, mediu și patrimoniu construit. Atractivitatea, siguranța, accesibilitatea, calitatea aerului, sunt caracteristicile principale de care ținem cont în realizarea acestui proiect. Pietoni, bicicliști, șoferi sau utilizatori ai transportului public local vor avea aceleași condiții de deplasare, așa cum, copiii, adulții și vârstnici vor avea acces la spațiu public de calitate. Documentația pentru elaborarea DALI și proiect tehnic pentru ”Magistrala verde” este gata și se află în evaluarea Agenției Naționale a Achizițiilor Publice și este o chestiune de zile primirea avizului, după care urmează licitația pentru desemnarea proiectantului”, a mai spus Fritz.

El ne spune că pentru acest bulevard Primăria Municipiului Timișoara dorește atragerea de fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Liga 3. Politehnica, la cea mai convingătoare victorie, chiar pe terenul celei mai în formă echipe. Eşecuri pentru Ghiroda şi Şag

O victorie pentru oaspeţi şi două pentru gazde, în cele trei meciuri de sâmbătă ale…

8 ore ago

Zece localități erau parțial nealimentate cu energie electrică în Timiș, la ora 12

Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…

11 ore ago

Dumbrăviţa, din nou repetentă pe teren propriu

Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…

12 ore ago

Festivalul dramaturgiei româneşti se va desfăşura la Timişoara, în două „episoade”

Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…

14 ore ago

Primăria Timișoara a renunțat la proiectul pe fonduri europene de la Cinema Freidorf. Reabilitarea, gata în decembrie

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…

14 ore ago

Timişoara, de trei ori premiată la un eveniment naţional din domeniul sănătăţii/FOTO

Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…

14 ore ago