Primăria Timişoara

Calea Șagului devine Magistrala Verde – standard pentru viitoarele amenajări ale spațiului public din Timișoara

Piste de biciclete, bandă de transport public dedicată, aliniamente de copaci și tot felul de spații verzi, așa va arăta Calea Șagului. Va fi un coridor multimodal, lung de trei kilometri, iar primarul Dominic Fritz anunță lansarea unui asemenea proiect complex înainte de venirea iernii, proiectul fiind lansat pe SEAP, deocamdată pentru evaluare.

Lansăm primul proiect de remodelare a unei artere de circulație și transformarea ei într-un coridor multimodal, ne spune Dominic Fritz. El descrie în amănunt ce își propune administrația actuală a orașului pentru Calea Șagului.

Magistrala verde este un culoar de mobilitate verde de 3 kilometri, care va fi amenajat între Bulevardul 16 Decembrie 1989 și Calea Șagului, în integralitate – adică de la Podul Traian până la pasarela de la Shopping City, complementar carosabilului, cu atenție pentru nevoia oamenilor pentru spațiu public de calitate. Bandă dedicată transportului public local nepoluant, piste de biciclete și trotuare late, încadrate de aliniamente și spații verzi generoase vor asigura deplasarea într-un mod sigur și confortabil pentru toată lumea. Toate amenajările vor ține cont de nevoile persoanelor cu mobilitate redusă: persoane cu dizabilități, vârstnici, copii. Zonele pietonale vor fi dedicate activităților sociale, comerciale și de odihnă. Întreg proiectul va pune în valoare zona istorică pe care o traversează, bogată în clădiri de patrimoniu valoroase”, ne spune primarul.

Calea Șagului refăcută după alt tipar este viziunea administrației despre cum ar trebui amenajat spațiul public din Timișoara.

Magistrala Verde este viziunea actualei administrații despre cum amenajăm spațiul public în Timișoara: cu respect pentru cetățeni, mediu și patrimoniu construit. Atractivitatea, siguranța, accesibilitatea, calitatea aerului, sunt caracteristicile principale de care ținem cont în realizarea acestui proiect. Pietoni, bicicliști, șoferi sau utilizatori ai transportului public local vor avea aceleași condiții de deplasare, așa cum, copiii, adulții și vârstnici vor avea acces la spațiu public de calitate. Documentația pentru elaborarea DALI și proiect tehnic pentru ”Magistrala verde” este gata și se află în evaluarea Agenției Naționale a Achizițiilor Publice și este o chestiune de zile primirea avizului, după care urmează licitația pentru desemnarea proiectantului”, a mai spus Fritz.

El ne spune că pentru acest bulevard Primăria Municipiului Timișoara dorește atragerea de fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

O oră ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

O oră ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

2 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

2 ore ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

3 ore ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

15 ore ago