Administratie

Curtea viitorului Muzeu al Revoluției va găzdui acțiuni culturale. PMT și Ministerul Culturii semnează protocoale cu obligațiile stabilite

Primăria Timișoara dorește semnarea unui protocol de colaborare cu reprezentanții Ministerului Culturii pentru a stabili clar care vor fi responsabilitățile fiecărei părți în proiectul de realizare a Muzeului Național al Revoluției, de la Timișoara.

Muzeul Național al Revoluției a stârnit și entuziasm și scepticism în ultimii ani, pentru că o bună perioadă de timp proiectul a stagnat. Acum s-a semnat contractul pentru proiectarea muzeului, iar revoluția cu toate rănile ei va avea, în sfârșit, un loc al ei. Acum, primarul Dominic Fritz vrea ca fiecare parte implicată să știe și să își asume clar ce obligații și atribuții are în proiect.

Săptămâna aceasta, am convenit cu delegația Ministerului Culturii, condusă de Bogdan Trîmbaciu, directorul Unității de Management a Proiectului și Monica Drăgan, coordonatorul programului RO-CULTURA, că în realizarea Muzeului va fi implicată întreaga comunitate. Dacă Ministerul Culturii este responsabil de reabilitarea clădirii Garnizoanei și transformarea ei în muzeu, Primăria Municipiului Timișoara își va asuma rolul de mediator și va fi responsabilă de organizarea de sesiuni de consultare și implicare publică, în vederea elaborării conceptului muzeului.

Vom semna un protocol de colaborare pentru a stabili clar responsabilitățile fiecărei părți.”, spune Dominic Fritz.

Ca un prim pas al unei înțelegeri între părțile implicate, municipalitatea a anunțat că va putea folosi curtea interioară a Cazarmei care va deveni muzeu, aici urmând să aibă loc diferite acțiuni culturale

Chiar dacă Muzeul va fi gata, estimativ, peste trei ani, fiind acum în stadiul incipient de proiectare, am agreat cu reprezentanții Ministerului Culturii să putem folosi curtea interioară, de peste 5.000 mp, în 2023 – anul Capitalei Culturale Europene – pentru organizarea de evenimente culturale. Valoarea contractului de proiectare este de 1,14 milioane de euro, iar finanțarea lucrărilor de execuție se vor face în cadrul acordului dintre Guvernul României și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, prin care mai multe obiective de patrimoniu, printre care și fosta garnizoană militară a Timișoarei vor fi restaurate și modernizate”, a mai spus Fritz.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Simonis și Fritz au ajuns la un consens. PNL pare să fi fost de acord

Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…

2 ore ago

CSM Lugoj a terminat anul 2024 în forţă, cu o victorie categorică

Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…

3 ore ago

A furat dintr-o maşină parcată în Brestovăţ! Unde l-au prins poliţiştii

La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…

4 ore ago

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

6 ore ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

6 ore ago

La Timișoara continuă modernizarea rețelei de termoficare a orașului

13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…

6 ore ago