Administratie

Două stadioane la Timișoara, dintr-un foc. Viceprimarul Tabără propune primarului Fritz lansarea licitației pentru stadionul ”Lego” de la Optica

Timișoara se pregătește pentru noi arene sportive, chiar dacă acestea vor deveni realitate peste mai mult timp. Viceprimarul Tabără îi propune primarului Fritz documentația pentru lansarea licitației pentru stadionul ”Lego” de la Optica. În același timp anunță că a fost aprobat avizul de mediu pentru stadionul ”de jucărie” pe care CNI îl va face pe strada Costică Rădulescu.

Fostul primar Nicolae Robu jubilează în aceste momente, după ce proiectul său de suflet, stadionul ”Lego” pe care îl concepea de mai mult timp în zona Optica, din Calea Buziașului, va fi propus pentru a fi lansat în licitație de către colegul său liberal, viceprimarul Cosmin Tabără.

”Astăzi (n.r. vineri) înaintez primarului Dominic Fritz documentația pentru a scoate la licitație stadionul de tip ”Lego”, proiect tehnic și execuție, stadion cu 9.000 de locuri, ce va fi situat la fosta Optica în față. Avem nevoie de un stadion nou, nu doar pentru fotbal, ci și pentru alte sporturi, dar și acțiuni culturale și concerte. Documentația pentru această investiție este finalizată de o săptămână, dar am așteptat soluționarea, chiar și temporară, a problemei cu furnizarea agentului termic”, a anunțat Tabără.

De asemenea, el aduce o altă veste bună. O nouă etapă birocratică a fost trecută de proiectul stadionului pe care Compania Națională de Investiții o va ridica pe terenul din spatele stadionului ”Dan Păltinișanu”, pe strada Costică Rădulescu.

”Săptămâna aceasta a fost aprobat avizul de mediu pentru baza sportivă de pe str. Costică Rădulescu, finanțată de CNI. După perioada de zece zile legală de contestații, următorul pas este eliberarea autorizației de construcție de către Primăria Timișoara. Partea birocratică pentru acest proiect a durat nepermis de mult. Baza similară de la Petroșani, pornită în același timp cu Timișoara, este aproape gata, iar la Sânnicolau Mare, în două luni, s-a ajuns la faza de ridicare a tribunelor. Este rușinos pentru noi că am rămas atât de mult în urmă din motive birocratice, dar mă bucur că măcar acum se fac pași mai concreți pentru începerea lucrărilor. Sper să recuperăm timpul pierdut și anul viitor să ne putem bucura de această bază. Arena de pe str. Costică Rădulescu se face cu bani de la CNI, iar stadionul Lego cu bani din bugetul de investiții, așadar nu implică sume din bugetul de funcționare și nu afectează subvențiile pentru Colterm”, mai spune Tabără.

Chiar dacă acesta e plin de optimism, semnalul transmis este să… nu fim și noi prea optimiști. Vine iarna, deci nu vor veni acum buldozerele pe teren.

”Suntem în prag de iarnă, veștile de astăzi nu înseamnă că de mâine vom vedea utilaje pe șantierele acestor obiective de infrastructură sportivă. Suntem însă pe drumul cel bun și mi-am luat angajamentul de a urmări îndeaproape aceste investiții necesare pentru Timișoara”, încheie viceprimarul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

52 de secunde ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

4 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

4 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

4 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

5 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

5 ore ago