Politica

În aşteptarea lui Orban? Platforma liberală Timiş ar avea deja 500 de membri

Anunţată în această săptămână, Platforma Liberal Conservatoare Timiş ar avea deja 500 de membri, potrivit principalului ei iniţiator, Raul Ambruş. Asociaţia ar putea fi o platforma pe care se va construi în Timiş anunţatul partid al fostului preşedinte al PNL, Ludovic Orban.

Propus pentru excluderea din partid de către Biroul Executiv al PNL, Ludovic Orban a anunţat că este pe cale de a-şi construi un nou partid. Cu câteva zile înainte, consilierul local Raul Ambruş a anunţat înfiinţarea Platformei Liberal Conservatoare Timiș. Ca şi Orban, Ambruş a fost exclus din PNL, reproşându-i-se, printre altele, că ar fi trădat partidul, votând mai multe proiecte ale USR şi primarului Dominic Fritz. Ambruş afirmă că “platforma” va obţine statutul juridic în aproximativ două săptămâni, ea nefiind în opoziţie cu statutul PNL.

“Nu contravine statutului PNL, nu este vorba de un partid politic. Dacă ar fi partid, aleşii locali şi-ar pierde mandatele. Orice membru liberal are dreptul să facă parte din asociaţii, organizaţii sau cluburi liberale”, arată Ambruş.

El spune că, în acest an, se va concentra pe Timişoara, urmând ca de la începutul anului viitor să intre puternic şi în restul judeţului. El afirmă că au aderat la platformă în jur de 500 de persoane în Timişoara. De asemenea, are promisiunile a zece primari PNL că se vor alătura.

Întrebat dacă platforma se va apropia de  Ludovic Orban, Ambruş a afirmat: “Sigur, o să-l ajut pe cât pot. Şi dl, Oran m-a ajuta pe mine. Dar avem deschidere pentru colaborare cu orice partid de dreapta”.

În privinţa situaţiei sale, Ambruş spune că va contesta excluderea la Curtea de Arbitraj a PNL Timiş. Dacă nu va câştiga, se va adresa curţii de la nivel central. În fine, dacă nu va câştiga în forurile partidului, se va adresa instanţelor civile. Cu toţi aceşti paşi este foarte posibil ca el să-şi ducă mandatul de consilier local până la capăt.

Pe de altă parte, cel care va fi coordonatorul viitorului partid al lui Orban în Timiş este deputatul Claudiu Chira. El este un apropiat al fostului preşedinte PNL şi a demisionat din grupul parlamentar liberal. „Evident că mă voi ocupa, în momentul în care se va constitui acest partid. Dar este o chestiune de timp”, a afirmat Chira.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

44 de minute ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

O oră ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

O oră ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

2 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

2 ore ago