Administratie

Primăria Timișoara anunță că investește zeci de milioane de lei în infrastructura școlară

Aproximativ 35 de milioane de lei au fost cheltuite în acest an, până la sfârșitul lui octombrie, în investițiile pentru infrastructura școlară, anunță viceprimarul Ruben Lațcău. Anul viitor municipalitatea își propune să crească această sumă.

În prezent, în administrarea primăriei sunt 350 de corpuri de clădire în Timișoara în care învață sau în care se vor întoarce să învețe copiii, odată ce se vor ridica restricțiile.

Până acum nivelul de investiții nu a atins niciodată nevoile de modernizare a infrastructurii școlare din oraș. Lucrurile s-au mișcat mult prea încet, afirmă viceprimarul Ruben Laţcău.

“Am început execuția pentru proiecte promise de peste 10 ani, pot da grădinița PP 33 ca exemplu. Prima documentație pentru reabilitare și extindere e din 2007. După ce a așteptat 10 ani, a fost actualizată documentația în 2017. Anul acesta am pornit șantierul și la începutul lui 2022 va fi finalizată”, spune Lațcău.

Se vor finaliza anul acesta și în cursul anului viitor: reabilitarea fațadei de la Emanuil Ungureanu, pentru care se pregătesc lucrări interioare; reabilitarea de la Liceul Lenau din cartier Cetate; reabilitarea termică de la Generală 2 – Șagului; reabilitarea termică de la Generală 24 – Dacia; reabilitarea termică de la Generală 19 – Circumvalațiunii; reabilitarea termică de la Grădinița PP 27 – Circumvalațiunii; reabilitarea termică de la Grădinița PP 11 – Soarelui; finalizarea Sălii de Sport de la Generală 18, care așteaptă în acest moment parchet.

Și alte șantiere vor începe în loc: două corpuri noi și reabilitarea celor existente la Generală 30 – Soarelui; corpul nou de la Liceul Waldorf; reabilitarea acoperișului de la Generală 25; reabilitarea fațadei, acoperișului și a tâmplăriei de la Carmen Sylva; reabilitarea acoperișului sălii festive – C. D. Loga; extinderea unui corp la Generală 7; reabilitarea Grădiniței PP 5 – zona Rudolf Walter

“Avem o listă lungă de proiecte în diverse stadii și despre mai multe din ele voi vorbi, precum noul campus Lenau de la Oituz. Voi reveni la sfârșitul săptămânii cu o postare despre creșe și ce facem pentru a îmbunătăți modul în care instituția pe care o reprezint administrează aceste proiecte. Copiii noștri vor petrece peste 12 ani prin școli. Vrem să le oferim o infrastructură modernă și de calitate”, a mai spus Lațcău.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Eterna fascinaţie a politicianului român pentru securişti. Idioţii utili ai serviciilor

Au trecut aproape două săptămâni de la momentul în care PSD a eliminat-o pe Diana…

O oră ago

Weekend festiv la Iulius Town: petrecere inedită la MINA Pop-Up, spectacol de dans contemporan, teatru de păpuși și demonstrații militare

Sfârșitul de săptămână este marcat în Iulius Town cu muzică, dans, dar și cu ateliere…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 18 octombrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 18.10.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

16 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

19 ore ago

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de…

21 de ore ago