Ultimul cinematograf care nu a fost încă ”abordat” de administrația Fritz intră la rândul său în etapa transformării în centru cultural. Este vorba despre cel din Freidorf, iar Primăria Timișoara lansează licitația pentru stabilirea firmei de proiectare care va stabili planurile investiției.
Primăria Timișoara a scos la licitație serviciile de proiectare și asistență tehnică pentru reabilitarea cinematografului Freidorf și schimbarea destinației în centru cultural și educațional.
Proiectul „Reabilitare cinematograf și schimbare destinație în Centru cultural și educațional Freidorf” a fost depus pentru finanțare prin programul POR 2014-2020, Axa prioritară 9- Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Obiectiv specific 9.1- Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii OS 9.1- Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, prin măsuri integrate.
Intervențiile propuse prin proiect vizează investiții în reabilitarea și dotarea unei clădiri destinate utilizării publice pentru servicii sociale și activități culturale. Astfel viitorul Centru Cultural și Educațional Freidorf, situat pe str. Nicolae Andreescu, nr. 97, va cuprinde: o clădire pe două niveluri supraterane cu toate echipamentele și dotările necesare. Centrul Cultural și Educațional va oferi servicii culturale și servicii sociale de tip- Centru de zi pentru asistență[ integrată (informare și consiliere psiho-socială, consiliere familială, consiliere vocațională, terapie ocupațională, educare și socializare, grupuri suport, servicii medicale de bază etc). Prioritate vor avea persoanele cu domiciliul/reședința în zona Freidorf.
Valoarea totală a investiției este de 2.318.260,05 lei, cu TVA inclus. Finanțarea proiectului se va realiza prin GAL Freidorf. Cererea de finanțarea fost depusă la ADR Vest, fiind în etapa de evaluare tehnică.
Valoarea estimată a serviciilor de proiectare este de 56.175,33 lei, fără TVA, iar ofertele trebuie depuse până în 12 noiembrie
Tot din domeniul reconversiei fostelor cinematografe primăria mai derulează și alte proiecte. Cinematograful Studio va fi primul cinema de artă al Timișoarei, unde lucrările de demolare au fost realizate în proporție de 95%, iar stadiul executiei lucrărilor de reabilitare este de aproximativ 15%. Cinematograful Arta a fost dat în administrare Teatrului Maghiar de Stat. Cinematograful Timiș este în fază de finalizare a licitației pentru desemnarea constructorului. Cinematograful Fratelia are semnat contractul pentru servicii de proiectare, dar a fost suspendat, deoarece a fost înregistrată o solicitare de revendicare a imobilului în baza Legii 10/2001. Primăria Timișoara a câștigat procesul în primă instanță, reclamanta a făcut recurs si a fost stabilit un termen de judecată în luna decembrie 2021. La cinematograful Victoria lucrările pe partea de rezistență s-au finalizat, lucrările de instalații au fost realizate în proporție de 90%, fațadele exterioare sunt realizate în proporție de 95%. La cinematograful Dacia se execută lucrări de reabilitare a imobilului, armare, turnat betonul la placă în zona culisei/tribune, hidroizolație la terasă și încep lucrările de consolidare a structurii de rezistență la stâlpi, grinzi și planșeu, după care încep lucrările la instalații.
Potrivit numărătorii paralele făcute de USR Timiş la nivelul municipiului Timişoara, Elena Lasconi se situează…
Vestea accederii candidatei USR, Elena Lasconi în turul doi al alegerilor pentru desemnarea viitorului președinte…
Potrivit primelor rezultate de tip exit-poll, în turul II al alegerilor prezidenţiale se vor confrunta…
Secțiile de votare din Complexul Studențesc, dar și deja celebra (electoral) localitate Dobrești, acolo unde…
La ora 18.00, cu trei ore înaintea închiderii secţiilor de vot, în judeţul Timiş prezenţa…
Eugen Dogariu, senator de Timiș, spune că la vot a ales ”calea sigură pentru Timiș”.…