Consilierii locali vor avea de aprobat, în proxima ședință de plen, propunerea ca Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii să i se revoce contractul de comodat pentru un spațiu de 74 de metri pătrați, pe care Primăria Timișoara i l-a alocat în epoca Robu, în vederea amenajării acolo a sediului organizației. În documentația aferentă proiectului se specifică faptul că acea locație nu a fost folosită conform contractului, pentru sediu, ci pentru unele activități rare. După cum se știe, Asociația are sediul la Bastionul Theresia, într-un spațiu oferit de CJT.
Strada Alba Iulia nr. 2. Acolo spera fosta administrație că va avea sediul Asociația TM 2021, cea care trebuia să se ocupe de punerea în funcțiune a proiectului de Capitală Europeană a Culturii. Așa că i-a fost alocat un spațiu de 70 de metri pătrați chiar în zona zero a orașului. În prezent, acolo ar funcționa Info centrul turistic al orașului, fiind clădirea care găzduiește și Opera.
Spațiul era alocat pe o perioadă de cinci ani, doar că cei de la Asociație au preferat o alternativă mai spațioasă, la Bastionul Theresia, într-un locaţie oferită de Consiliul Județean Timiș. Acum, în plin război al transferului de responsabilitate de la Asociație spre Centrul de Proiecte, Primăria Timișoara vrea să preia înapoi spațiul respectiv.
”Arătăm faptul că spațiul situat în imobilul din Timișoara, Str. Alba Iulia, nr.2 a fost atribuit în folosință gratuită Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană cu destinația de sediu. Având în vedere faptul că Asociației i s-a atribuit de către Consiliul Județean Timiș, un spațiu pentru sediul Asociației în Bastionul Theresia, iar adresa acestui spațiu: str. Popa Șapcă nr.4, Timișoara a fost înregistrat ca sediu al asociației, fiind precizat în Registrul special Partea I Asociații, Secțiunea I, cu numărul de înregistrare 154/28.09.2011, apreciem faptul că, comodatarul –Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, actuala Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii, nu și-a respectat obligația înscrisă la capitolul IV –Obligațiile comodatarului, punctul 4.2, litera b, respectiv ,,să folosească spațiul conform destinației sale, conform art.2.1 din contract’’, astfel că deși destinația acestuia era de sediu, spațiul a fost folosit sporadic pentru diverse evenimente. Având în vedere aceste clauze contractuale precum și prevederile capitolului VII – Rezilierea și încetarea contractului, punctul 7.2, care stipulează ,,În caz de nerespectare a obligațiilor de către comodatar, comodantul poate cere reziliere contractului, precum și restituirea bunului atribuit în folosință gratuită, astfel cum stipulează, punctul 7.3 din contractul de comodat invocat ,,Prin restituirea bunului de către comodatar înaintea termenului prevăzut în contract”, se spune în proiect.
Spațiul este situat la parterul imobilului cu intrare din strada Alba Iulia și are o suprafață utilă de 74 m.p, fiind compus din două încăperi și grup sanitar.
O nouă partidă, o nouă „capodoperă”, în Sala IK Ghermănescu din Lugoj, acolo unde s-a…
Ultimul meci pe teren propriu din 2024 pentru SCM Timişoara a fost un joc de…
Un accident banal, care putea fi însă unul cu consecinţe nefaste a scos la suprafaţă…
Consiliul Județean Timiș a depus, împreună cu Spitalul Județean Timișoara, o solicitare de finanțare pentru…
Nu ruşii, ci PNL din bani publici a plătit campania electorală a lui Călin Georgescu!…
La scurt timp după ce conducerea primăriei timișorene s-a văzut în fața faptului împlinit, proiectul…