Administratie

Proiectul din Zona Procopiu, de la granița dintre Timișoara și Dumbrăvița, readus în atenție de actuala administrație a orașului. Ideea, lansată inițial de Robu

Conducerea administrativă a Timișoarei anunță că dorește amenajarea unei zone de locuințe aflate la granița dintre oraș și Dumbrăvița. Deocamdată este doar un proiect, care ajunge doar în dezbatere în Consiliul Local Timișoara.

Cum în acest moment majoritatea USR este absolută în CLT, odată cu ”cooptarea” ex-liberalului Raul Ambruș în corabia proprie, este de așteptat ca proiectul să treacă. Vizată este zona Procopiu, situată la ieșirea din Timișoara spre Dumbrăvița.

Este o inițiativă complexă, proiectul va moderniza întreaga zonă amintită. În momentul de față, aceasta nu are trotuare, spații verzi, piste pentru bicicliști, parcări și accese. Concret, este vorba de străzile: Ştefan Procopiu, Eugen Coşeriu, Tristan Tzara, Horia Hulubei şi strada adiacentă Aldea Teodorovici.

Lucrările care se vor executa pe lungimea traseului de peste 2,5 km, cuprind mai multe investiții. Sunt vizate modernizarea carosabilului pe 23.298 mp, amenajarea trotuarelor pe 4.323 mp, realizarea acceselor pe 1.525,62 mp, amenajare de piste de biciclete pe 1.633 mp. Spațiile verzi nou plantate vor însuma 6.600 mp.

De asemenea, are loc realizarea rețelelor de iluminat public, canalizație subterană pentru cabluri, de apă, de canalizare și cea de canalizare pluvială, de alimentare gaz.

Proiectul va contribui la diminuarea surselor de poluare şi îmbunătățirea calităţii aerului, prin asigurarea unui sistem de mobilitate corespunzător şi a unui sistem de colectare şi scurgere a apelor de pe platforma străzilor.

Vă reamintim că administrațiile din Timișoara și Dumbrăvița sunt ambele din cadrul USR. Investițiile timișorene în acea zonă nu sunt la prima încercare, prima a avut loc exact înaintea alegerilor locale, atunci când Nicolae Robu era încă primar și încerca să-l susțină pe Sorin Drăgoi să devină primar la Dumbrăvița. Atunci a apărut și amenajarea de pe strada Tristan Tzara la intersecția cu strada… Procopiu, respectiv un sens giratoriu acolo .

Atunci, primarul Timișoarei anunța că orașul nu e capabil să dezvolte investiția, cea realizată fiind ceva temporar deocamdată, pentru că dezvoltatorii imobiliari au fost neserioşi şi şi-au pus gardurile la proprietăţi unde au considerat, pentru a-şi maximiza profitul, iar strada cu două benzi, trotuare şi piste de biciclete nu se va putea realiza decât după lămurirea problemei gardurilor. Între timp, la alegerile locale Drăgoi a eșuat lamentabil, pierzând chiar și un post de consilier local la Dumbrăvița, dosarul său fiind incomplet. Dar, proiectul municipalității a rămas și acum este folosit din plin de administrația actuală, desigur în alt context politic. Cert este că cetățenii din zona respectivă chiar au nevoie de utilitățile ce vor fi aduse de acest proiect.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

11 minute ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

O oră ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

O oră ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

2 ore ago

Noapte de neuitat! Sute de minți captivate de istorie și tehnologie au descoperit MECIPT-1 și Muzeul Tehnic UPT/FOTO

Un nou eveniment marca UPT care a depăşit aşteptările. Peste 500 de persoane, 21 tururi…

4 ore ago

Se ia apa miercuri în două localităţi din Timiş

Miercuri, 22 mai, între orele 8-16 se va întrerupe furnizarea apei în Belinț, iar între…

4 ore ago