Invatamant

36 de speakeri internaționali și peste 1500 de participanți la workshop-ul „Competențe digitale pentru educație și cultură”/FOTO

Peste 1.500 de participanți au fost împreună online, la sfârșitul săptămânii trecute, la cea de-a VI-a ediție a workshop-ului internațional dedicat competențelor digitale în cultură, educație și nu numai. Evenimentul a înregistrat un real succes, cu un număr record de 36 de speakeri din Europa și SUA, experți europeni,  cadre didactice din mediul universitar și preuniversitar, precum și studenți și elevi, dar și oameni de cultură și din domeniul industriilor creative.

Workshop-ul internațional online Competențe digitale pentru educație și cultură a fost organizat de Centrul de ID/IFR și e-Learning și Centrul Multimedia – Universitatea Politehnica Timișoara, în colaborare cu Asociația IEEE România și EDEN Digital Learning Europe, ediția din acest an fiind concentrată pe concepte precum competențe digitale, cultura digitală, realitate virtuală și augmentată, media experimentală, blockchain, (Digital Competences, Digital Culture, Blockchain, Augmented and Virtual Reality, Experimental Media) și a inclus studii de caz despre impactul mediului digital asupra culturii și educației în ultimul an. Prezentările au fost susținute de speakeri din țări precum: România, Germania, Spania, Austria, Italia, Norvegia, Marea Britanie, SUA, Belgia sau Grecia.

Evenimentul a avut loc online și a fost transmis live, simultan pe platformele Zoom, Facebook și YouTube. Participarea a fost liberă, prezentările s-au desfășurat atât în română, cât și în engleză iar participanții au primit certificate digitale de participare. În premieră la ediția din acest an, participanții români au avut opțiunea de a asculta prezentările în engleză dublate în limba română cu ajutorul unui interpret live, asigurat de Centrul de ID/IFR și e-Learning UPT.

Tot în premieră, pentru un plus de interactivitate cu participanții, fiecare speaker a transmis o întrebare legată de subiectul prezentat participanților, care au putut răspunde live în timpul prezentărilor, urmând ca la finalul fiecărei prezentări, răspunsurile acestora să fie discutate și interpretate de către prezentatori.

Ajuns la cea de-a șasea ediție, workshop-ul internațional dedicat competențelor digitale a adunat peste 5.000 de participanți de la prima ediție din 2016, fiind organizat anual, în lunile noiembrie sau decembrie. Primele patru ediții au avut loc, hibrid și în Centrul de Conferințe UPT iar începând cu ediția din 2020 workshop-ul a fost transpus în online, oportunitate care a permis un număr record de participanți și prezentatori din toate colțurile lumii.

Toate workshopurile sunt integrate, cu activități și teste în platforma de cursuri oline gratuite UniCampus la https://unicampus.ro/ și pot fi urmate de către oricine, la final fiind acordat un certificat de absolvire.

Înregistrarea evenimentului precum și detalii suplimentare sunt disponibile accesând:  https://elearning.upt.ro/ro/comunitate/digital-skills-for-education-culture-workshopworkshop-competente-digitale-pentru-educatie-si-cultura/

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Scrisoarea pastorală de Crăciun a lui †IOAN, episcopul greco-catolic de Lugoj

Iubiți frați întru Hristos, Preacucernici Părinți, Dragi credincioși, Cu harul Bunului Dumnezeu am ajuns la…

38 de minute ago

Pastorala de Crăciun a PS Iosif Csaba Pál, episcop diecezan

Scrisoare pastorală la sărbătoarea Nașterii Domnului 2024 Iubiți Frați și Surori în Cristos, De Crăciun…

42 de minute ago

Mersul „ordonanței trenuleț”

„Ordonanța trenuleț” este un produs al guvernelor care avea rolul să ascundă neputința acestora. Iar…

2 ore ago

Crăciun fericit!

De Sărbătoarea Crăciunului vă dorim să aveți parte de gânduri bune, multă bucurie, căldură în…

12 ore ago

După ce a anunţat şase nume noi, SCM USV Timişoara face publică lista a patru jucători care nu vor mai face parte din lotul campioanei

SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…

19 ore ago

De Crăciun ne-am luat dubla raţie de ticăloşie şi nesimţire

„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…

21 de ore ago