Opinii

Cartea din mânecă

Spre deosebire de Marian Vanghelie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cred că ar fi în stare să scrie o carte. Totuși, are școala făcută când trebuie, unde trebuie, mă gândesc că nu era nevoie să mintă pentru a impresiona pe cineva cu o carte „Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”. Mai mult, pesediștii scriu cărți de nevăzut și de necitit atunci când sunt în pușcărie, iar asta iarăși nu este o situație care să-l atingă pe veșnic junele Sorin Grindeanu. Prin urmare, nu am înțeles de ce ar minți cineva că are o carte care nu este scrisă încă. Nu văd mobilul „crimei”, ce ar câștiga autorul acelui CV contrafăcut prin adăugarea unui merit fals, când nu era nicio dilemă la alcătuirea guvernului că dl. Sorin Grindeanu va fi unul dintre principalii miniștri din echipa PSD?

Dacă ne-a păcălit, a mai adăugat Cabinetului Ciucă o porție de imoralitate, dar în plus trebuie să fii tare complicat la cap să riști expunerea la o astfel de dezbatere fără să ai ceva de câștigat din asumarea acestui risc. Oricum, omul mai are trecute în CV două

cărți scrise despre care astăzi se discută mai puțin, ce mai conta o a treia? Era altceva să fie o lucrare doctorală de pe urma căreia să îți sporești veniturile lunare, conform legii, dar așa, la ce-i trebuia? Că n-a văzut nimeni cartea, doar coperțile, asta e altceva. Poate fi scrisă de un profesor bun, cum spune ministrul PSD, iar viitorul politician să fi participat cu ceva, în calitate de asistent universitar, poate i-a cules-o maestrului, în fine, nu mai contează. Ciudat e răspunsul lui Sorin Grindeanu la acuzele venite din partea lui Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 bucureștean.

Matematicianul Sergiu Moroianu, soțul primarului USR, susține că codul ISBN al cărții ce pretinde Sorin Grindeanu că a scris-o, cod din baza de date a Bibliotecii Naționale, este al unei cărți despre contribuția legionarilor la lupta de rezistență anticomunistă, nu al unui volum de matematică. Bun, veți spune că e o dezbatere etico-științifică între un matematician și un informatician, între un userist și un pesedist, la urma urmelor, dar răspunsul ultimului vine parcă dintr-un film cu grupări mafiote.

„Clotilde, vreți să deschidem o acoladă și să vorbim despre Aegis sau ne rezumăm la șobolanii, gunoiul și mizeria din sectorul 1?!”, spune timișoreanul într-un post-scriptum. Da, să moară și capra ăluilalt de atâta mister. La compania Egis a fost madame Armand director general, iar firmei i s-a atribuit în mass-media un eșec răsunător în activitatea de consultant în afacerea Bechtel, plus contracte semnate cu ministerul Transporturilor în primăvara acestui an.

Ce să pricepem din spusele ministrului Grindeanu? Că dumnealui știe despre nereguli poate grave făcute de Clotilde Armand în activitatea sa ca manager la privat și apoi din administrația publică, amintind de gunoaie și șobolanii din perioada războiului cu firma de salubritate, dar că aceste nereguli ar putea fi vorbite doar dacă d-na Armand nu se potolește? E, uite că ăsta e limbajul mafiot. Ori ai cunoștință de fapte penale ale duduii Armand și e musai să le dezvălui, căci altfel nu aflăm cum a fost păgubit statul, adică noi, ori dacă dna Armand se potolește… atunci nici junele Grindeanu nu mai zice nimic. Așa-i?

Mai contează dacă Clotilde Armand a făcut ceva penal pentru care ar trebui să plătească în caz că se dovedește în vreo instanță? Nu, nu asta contează. Pentru PSD afacerile din care este păgubit statul sunt dezvăluibile doar ca armă a șantajului, ca punct forte într-o negociere, nu pentru a se face dreptate. Dacă vreți, ca un as ținut în mânecă. Iar asul este și el o carte, nu?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

13 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

14 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

15 ore ago