Singurul festival în care sportul și cultura își dau mâna în Timișoara, și-a mai consumat un episod în nuanțe alb-violet! După concertul unic al Filarmonicii Banatul alături de formația “Noi din Banat”, a venit rândul artei stradale de a îmbogăți povestea centenarului Politehnicii.
Ilustratorul urban Viktor Void a fost cel care a dat culoare unuia dintre simbolurile grupării timișorene: căpitanul Dan Păltinișanu. Astfel, pe fațada căminului 11C din Complexul Studențesc, de pe Aleea Studenților, a fost realizat un mural de mari dimensiuni care îl înfățișează pe cel numit afectiv de druckeri “Tata Mare” și care, printre altele, a reușit unul dintre golurile rămase în legenda clubului alb-violet, în meciul cu Celtic, pe 1 octombrie 1980.
Muralul a fost dezvăluit în prezența fiului și nepotului fostului mare jucător al Politehnicii
“Bineînțeles că e o mare bucurie pentru mine, mai ales pentru că e în Complexul Studențesc, locul unde mi-am petrecut studenția, căminul de aici îmi e binecunoscut. E un loc care e legat cumva și de stadion, care e aproape, cu atât mai mult cu cât mulți dintre studenți luau calea arenei pentru meciuri. Când am văzut muralul prima dată mi-am adus aminte că am acea fotografie cu tata, care a servit drept model și pot să spun că seamănă foarte bine, artistul a făcut o treabă foarte bună. Poli înseamnă enorm pentru mine. Am crescut cu Poli în casă, cu meciurile lor, am fost pe stadion de mic copil, iar faptul că anul acesta se împlinesc 100 de ani de la înființare nu poate fi decât un moment de mândrie. Aș vrea să le urez mulți ani celor de acolo, să ne vedem cât mai mulți pe stadion sănătoși și să se recreeze acea atmosferă care era odată, pentru ca și cei mai tineri, cum e fiul meu de pildă, să înțeleagă ce înseamă Poli cu adevărat!”, a spus Dan Păltinișanu Jr.
Viktor Void este un ilustrator urban și graphic designer stabilit în Birmingham, a cărui muncă se axează pe crearea personajelor și a interacțiunilor dintre ele, în care injectează diferite doze de umor. Departe de realism, stilul lui împrăștie contururi, palete de culori limitate și forme simple pe pereți, pixeli sau papetărie, iar desenele sale se găsesc în mai mute locuri din Europa.
Proiectul din acest an mai cuprinde și lansarea, în mediul on-line, a unui catalog de peste 100 de pagini în care patru jurnaliști sportivi timișoreni (Adrian Schindarli, Gabriel Toth, Levente Balint și Valentin Silaghi) au strâns cele mai interesante povești din istoria de 100 de ani a clubului timișorean, acestea fiind prezentate într-un concept grafic de calitate.
Ultimul meci pe teren propriu din 2024 pentru SCM Timişoara a fost un joc de…
Un accident banal, care putea fi însă unul cu consecinţe nefaste a scos la suprafaţă…
Consiliul Județean Timiș a depus, împreună cu Spitalul Județean Timișoara, o solicitare de finanțare pentru…
Nu ruşii, ci PNL din bani publici a plătit campania electorală a lui Călin Georgescu!…
La scurt timp după ce conducerea primăriei timișorene s-a văzut în fața faptului împlinit, proiectul…
Primăria Timișoara scanează din aer, folosind inteligența artificială, cimitirele din Timișoara. Deși i s-a transmis…