Retrospectiva

„DNA să vină ca să-i ia!”. Şi DNA a venit. Retrospectivă cronologică 2021 (2)

16 februarie. Un inventar făcut la Piaţa de Gros, aflată în subordinea lui Ionuţ Nasleu, omul lui Nicolae Robu, arată că sunt lucruri „pierdute” în valoare de 200.000 de lei. Unele ar fi ajuns la pălincia lui Nasleu din Caraş-Severin. Culmea, cel mai nou slogan al lui Robu este „DNA să vină ca să-i ia!”.

20 februarie. Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, urmează să reprezinte județele României la Comitetul European al Regiunilor. Nominalizarea a venit în cadrul lucrărilor Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România.

24 februarie. Se marchează un an de la declanşarea pandemiei, Cunoscutul medic timişorean Virgil Musta remarcă: „Eu l-aș numi un an de coșmar pentru că ne-a schimbat viața tuturor și a fost un an dificil din punct de vedere profesional, social, al relațiilor noastre, al relațiilor cu familia, toți am avut de suferit și a trebuie să facem sacrificii”.

1 martie. Tranzacţie mare pe piaţa imobiliară din Timişoara. Societatea ELBA a vândut unui investitor terenul aferent fostei fabrici cu peste 12 milioane de euro.

2 martie. Se face o petiţie publică împotriva lui Victor Neumann, director al Muzeului de Artă, acesta fiind acuzat că ar fi colaborat cu Securitatea sub numele conspirativ “Hodoş”. CJ Timiş anunţă că va solicita oficial informaţii de la CNSAS în acest caz.

2 martie. Libealul Liviu Cocean este numit director la SC Pieţe, în locul demisionarului Ionuţ Nasleu, care are tot mai multe probleme cu Justiţia. Robu continuă să urle: “DNA să vină ca să-i ia!”.

2 martie. O lungă luptă între PNL şi USR pentru scaunul de viceprimar la Giroc este tranşată. Cu ajutorul PSD, liberalul Dan Vîrtosu este uns viceprimar.

3 martie. Zoltan Nemeth (USR) este învestit în funcţia de prefect de Timiş.

6 martie. Timişoara intră în carantină din cauza pandemiei. Rata de infectare era de 7,56 la mia de locuitori. Înaintea deciziei au existat mai multe dispute, primarul Dominic Fritz fiind pentru carantinare, preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, împotrivă.

7 martie. În jur de o sută de “daci liberi”, nu se ştie şi cât de timişoreni, protestează prin oraş împotriva carantinării.

8 martie. Legenda rock-ului timişorean Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo, moare din cauza coronavirusului.

10 martie. Greu de găsit un successor pentru legendarul Ioan Cojocari. Încă un concurs pentru funcţia de secretar al Primăriei Timişoara a dat chix.

10 martie. Percheziţii la vila şi “fabrica de răchie” ale lui Ionuţ Nasleu, omul lui Nicolae Robu. Fostul primar contiuă să strige: „DNA să vină ca să-i ia!”.

11 martie. Un alt protejat al lui Robu, Florin Răvăşilă, cercetat pentru că ar fi luat şpagă, se mută dintr-o funcţie de director în primărie, unde a fost numit de fostul edil, la Poliţia Locală. Invocaţiile lui Robu prind efect.

11 martie. Un “şoşocist” din Timişoara îl ameninţă cu moartea pe Raed Arafat. Ameninţarea vine a doua zi după ce Şoşoacă a urlat “Heil Fritz!” la RTV.

17 martie. Fostul director al Direcţiei Agricole, Doru Petanec moare din cauza coronavirusului.

20 martie. Nou focar de coronavirus în Primăria Timişoara. De această dată la Serviciul Juridic. Primul focar a afectat Direcţia Tehnică.

24 martie. Un avocat, fost candidat la Primăria Timişoara pe lista Partidului Pensionarilor, demarează o campanie de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum privind demiterea lui Dominic Fritz. Nu se ştie câte semnături a adunat, dar ideea s-a stins cum a şi apărut.

24 martie. Scandal imens, după ce aleasa USR în Consiliul Local Ana Munteanu încearcă să facă un flagrant în restaurantul unui hotel din Timişoara, pentru a demonstra că regulile de pandemie sunt încălcate. În scandal sunt atraşi prefectul de Timiş, dar şi Jandarmeria. Două zile mai târziu va fi suspendată din USR pentru o perioadă de un an.

25 martie. Toţi membri CA de la Colterm, în preponderenţă membri PNL, îşi dau demisia. Imediat este ales un CA interimar.

26 martie. Primarul PNL al oraşului Deta, Petru Roman, este demis din funcţie printr-un ordin semnat de prefectul Zoltan Nemeth. El pierduse definitiv un proces cu ANI.

29 martie. Câteva sute de „şoşocişti” îi fac o „vizită” nocturnă primarului Dominic Fritz, urlând din toţi bojocii că nemţii ar trebui daţi afară din Timişoara. Asta se întâmplă când fugi de la lecţiile despre istoria Timişoarei, dar „ştii” că dacii au construit piramidele din Egipt, iar pe platoul Bucegi au făcut un cosmodrom pentru aterizarea OZN-urilor. A doua seară se repetă isprava, printre manifestanţi putând fi văzut şi Ionuţ Nasleu.

30 martie. Se fac liste cu intelectuali timişoreni, pe care „şoşociştii” ar urma să-i „viziteze” pe modelul Fritz.

31 martie. Ovidiu Drăgănescu se întoarce în Prefectura Timiş, de această dată în calitate de subprefect. Astfel, se întregeşte garnitura din fruntea instituţiei, anterior fiind numit în funcţia de subprefect şi Andrei Molnar (UDMR).

 

 

 

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

30 de minute ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

15 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

17 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

18 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

19 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago