„DNA să vină ca să-i ia!”. Şi DNA a venit. Retrospectivă cronologică 2021 (2)

16 februarie. Un inventar făcut la Piaţa de Gros, aflată în subordinea lui Ionuţ Nasleu, omul lui Nicolae Robu, arată că sunt lucruri „pierdute” în valoare de 200.000 de lei. Unele ar fi ajuns la pălincia lui Nasleu din Caraş-Severin. Culmea, cel mai nou slogan al lui Robu este „DNA să vină ca să-i ia!”.

20 februarie. Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, urmează să reprezinte județele României la Comitetul European al Regiunilor. Nominalizarea a venit în cadrul lucrărilor Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România.

24 februarie. Se marchează un an de la declanşarea pandemiei, Cunoscutul medic timişorean Virgil Musta remarcă: „Eu l-aș numi un an de coșmar pentru că ne-a schimbat viața tuturor și a fost un an dificil din punct de vedere profesional, social, al relațiilor noastre, al relațiilor cu familia, toți am avut de suferit și a trebuie să facem sacrificii”.

1 martie. Tranzacţie mare pe piaţa imobiliară din Timişoara. Societatea ELBA a vândut unui investitor terenul aferent fostei fabrici cu peste 12 milioane de euro.

2 martie. Se face o petiţie publică împotriva lui Victor Neumann, director al Muzeului de Artă, acesta fiind acuzat că ar fi colaborat cu Securitatea sub numele conspirativ “Hodoş”. CJ Timiş anunţă că va solicita oficial informaţii de la CNSAS în acest caz.

2 martie. Libealul Liviu Cocean este numit director la SC Pieţe, în locul demisionarului Ionuţ Nasleu, care are tot mai multe probleme cu Justiţia. Robu continuă să urle: “DNA să vină ca să-i ia!”.

2 martie. O lungă luptă între PNL şi USR pentru scaunul de viceprimar la Giroc este tranşată. Cu ajutorul PSD, liberalul Dan Vîrtosu este uns viceprimar.

3 martie. Zoltan Nemeth (USR) este învestit în funcţia de prefect de Timiş.

6 martie. Timişoara intră în carantină din cauza pandemiei. Rata de infectare era de 7,56 la mia de locuitori. Înaintea deciziei au existat mai multe dispute, primarul Dominic Fritz fiind pentru carantinare, preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, împotrivă.

7 martie. În jur de o sută de “daci liberi”, nu se ştie şi cât de timişoreni, protestează prin oraş împotriva carantinării.

8 martie. Legenda rock-ului timişorean Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo, moare din cauza coronavirusului.

10 martie. Greu de găsit un successor pentru legendarul Ioan Cojocari. Încă un concurs pentru funcţia de secretar al Primăriei Timişoara a dat chix.

10 martie. Percheziţii la vila şi “fabrica de răchie” ale lui Ionuţ Nasleu, omul lui Nicolae Robu. Fostul primar contiuă să strige: „DNA să vină ca să-i ia!”.

11 martie. Un alt protejat al lui Robu, Florin Răvăşilă, cercetat pentru că ar fi luat şpagă, se mută dintr-o funcţie de director în primărie, unde a fost numit de fostul edil, la Poliţia Locală. Invocaţiile lui Robu prind efect.

11 martie. Un “şoşocist” din Timişoara îl ameninţă cu moartea pe Raed Arafat. Ameninţarea vine a doua zi după ce Şoşoacă a urlat “Heil Fritz!” la RTV.

17 martie. Fostul director al Direcţiei Agricole, Doru Petanec moare din cauza coronavirusului.

20 martie. Nou focar de coronavirus în Primăria Timişoara. De această dată la Serviciul Juridic. Primul focar a afectat Direcţia Tehnică.

24 martie. Un avocat, fost candidat la Primăria Timişoara pe lista Partidului Pensionarilor, demarează o campanie de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum privind demiterea lui Dominic Fritz. Nu se ştie câte semnături a adunat, dar ideea s-a stins cum a şi apărut.

24 martie. Scandal imens, după ce aleasa USR în Consiliul Local Ana Munteanu încearcă să facă un flagrant în restaurantul unui hotel din Timişoara, pentru a demonstra că regulile de pandemie sunt încălcate. În scandal sunt atraşi prefectul de Timiş, dar şi Jandarmeria. Două zile mai târziu va fi suspendată din USR pentru o perioadă de un an.

25 martie. Toţi membri CA de la Colterm, în preponderenţă membri PNL, îşi dau demisia. Imediat este ales un CA interimar.

26 martie. Primarul PNL al oraşului Deta, Petru Roman, este demis din funcţie printr-un ordin semnat de prefectul Zoltan Nemeth. El pierduse definitiv un proces cu ANI.

29 martie. Câteva sute de „şoşocişti” îi fac o „vizită” nocturnă primarului Dominic Fritz, urlând din toţi bojocii că nemţii ar trebui daţi afară din Timişoara. Asta se întâmplă când fugi de la lecţiile despre istoria Timişoarei, dar „ştii” că dacii au construit piramidele din Egipt, iar pe platoul Bucegi au făcut un cosmodrom pentru aterizarea OZN-urilor. A doua seară se repetă isprava, printre manifestanţi putând fi văzut şi Ionuţ Nasleu.

30 martie. Se fac liste cu intelectuali timişoreni, pe care „şoşociştii” ar urma să-i „viziteze” pe modelul Fritz.

31 martie. Ovidiu Drăgănescu se întoarce în Prefectura Timiş, de această dată în calitate de subprefect. Astfel, se întregeşte garnitura din fruntea instituţiei, anterior fiind numit în funcţia de subprefect şi Andrei Molnar (UDMR).

 

 

 

 

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Animaţie în centrul Timişoarei, odată cu disputarea unei super-ediţii a Poli Bike Challenge/FOTO

Timişorenii iubesc mersul pe bicicletă, iar asta s-a văzut în weekend, odată cu desfăşurarea unei tradiţionale curse cicliste. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, dar și susținătorii acestora au venit la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Animaţie în centrul Timişoarei, odată cu disputarea unei super-ediţii a Poli Bike Challenge/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara, cu susținerea Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, a participat la Milano Design Week, în perioada 15-21 aprilie 2024, cu proiectul „SIT WITH ME”, prezentat la BASE Milano. Într-o lume acaparată de tehnologie, expoziția prezintă mici obiecte de stat, originale, realizate de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Studenţii de la Arhitectură s-au remarcat la Milano Design Week 2024
Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis îl acuză pe Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, că încearcă să saboteze orice proiect major al Timişoarei care nu-i aparţine. El a făcut referire la faptul că Nica  pus cu greu la dispoziţia Guvernului Sala Multifuncțională a CJ Timiş pentru desfăşuraea şedinţei Executivului care va avea loc joi. Joi, săptămânala...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis, atac la Alin Nica: “Încearcă să-și mascheze incompetența blocând și sabotând orice proiect susținut de oricine altcineva în afară de el”
Actualul președinte al CJ Timiș, Alin Nica, consideră că organizarea ședinței de guvern, joi, la Timișoara, este o întâlnire în scop electoral, deci ar fi trebuit să aibă loc la sediul PSD. Chiar și așa, spune că CJT va pune la dispoziția celor din guvern Sala Multifuncțională. Nica nu crede că modul în care întâlnirea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deși supărat pentru modul de anunțare, Alin Nica dă Sala Multifuncțională pentru ședința de guvern
Timişorenii iubesc mersul pe bicicletă, iar asta s-a văzut în weekend, odată cu desfăşurarea unei tradiţionale curse cicliste. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, dar și susținătorii acestora au venit la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Animaţie în centrul Timişoarei, odată cu disputarea unei super-ediţii a Poli Bike Challenge/FOTO
Într-o acțiune a polițiștilor locali privind depistarea cerșetorilor și oamenilor străzii au fost identificate 16 persoane, din care două dormeau într-o fostă casierie a Retim. De la începutul anului, în baza de date a Poliției Locale au fost înregistrați un număr de 228 cerșetori și oameni ai străzii. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii locali au depistat 16 cerşetori şi oameni ai străzii, în ultimele zile. Au fost predaţi unui centru social
Primarul Dominic Fritz s-a prezentat, luni dimineața, la fața locului, pentru a pune în aplicare dispoziția de demolare a construcțiilor pe care le consideră ilegale de pe strada Cezar, care leagă Parcul Copiilor de bulevardul C.D. Loga. La fața locului a fost întâmpinat de un cetăţean furios, membru al unui clan de romi din oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria a demolat gardul şi alte construcţii care blocau o stradă ocupată ilegal de clanuri de romi/Video
Potrivit Politico, citat de G4Media, Claudiu Manda (PSD) a lipsit de la 43% din voturile din Parlamentul European. El este depășit doar de un eurodeputat grec aflat în închisoare. Rareș Bogdan (PNL) se situează pe locul 5 la absențele de la vot. Ce doi se află în partea superioară a listei PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Claudiu Manta şi Rareş Bogdan, în Top 5 absenteism în Parlamentul European. Cei doi sunt din nou pe lista PSD-PNL la europarlamentare
Top