Timp liber

Festivalul de Artă Românească, eveniment transmis on-line de Liceul Ion Vidu

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, organizează Festivalul de Artă Românească.

Festivalul cuprinde două concerte, în 1 și 2 decembrie, de la ora 18, on-line, postate pe pagina de Facebook și YouTube a instituției de învățământ „Liceul Ion Vidu”.

Primul eveniment este un recital cameral, susținut de elevii Liceului de Artă „Ion Vidu”, exclusiv cu creații vocal-instrumentale românești din compozitori ca: George Enescu, Ciprian Porumbescu, Ion Scărlătescu, Vasile Jianu, Marțian Negrea, Tiberiu Brediceanu, Vasile Ijac, Sabin Păuța etc.

În deschiderea concertului se va intona Imnul României, interpretat de Orchestra de suflători „Vidu Band”. Programul se completează cu un moment teatral, dedicat poetului George Coșbuc, susținut de elevii clasei a XI-a de la secția de artă dramatică.

Al doilea eveniment din cadrul Festivalului este un spectacol de artă românească tradițională. Vor cânta elevi ai secției de muzică vocal-tradițională românească, alături de ansamblul folcloric al claselor IX-XII. De asemenea, vor fi prezente piese interpretate la taragot și instrumente tradiționale ca fluier și caval. iar secția de coregrafie va încheia cu două numere de dans românesc.

Coordonatorii evenimentului cultural-educațional, prof. dr. Daniel Zah, directorul Liceului de Artă „Ion Vidu”, și prof. Patricia Vlad, directorul adjunct al Liceului, afirmă că prin acest Festival au dorit să marcheze Ziua Națională prin artă și au ca obiective creșterea interesului pentru creațiile artistice românești, conștientizarea identității naționale într-un context european și aprecierea folclorului autentic în rândul elevilor artiști și a comunității.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

21 de minute ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

49 de minute ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

53 de minute ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

3 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

3 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

4 ore ago