Social

La Şag se pune accent şi pe calitatea învăţământului, nu doar pe investiţii în domeniu

Primarul comunei Şag, Alin Roşu, afirmă că în localitatea periurbană s-au extins spaţiile de învăţământ şi urmează o extindere a grădiniţei şi construirea unei creşe noi. Mai mult, se construieşte în premieră şi o sală de sport școlară. Edilul nu este însă total mulţumit de  

Flavius Roşu afirmă că, pe lângă investiţii în infrastructura şcolară, un rol foarte important îl are şi calitatea învăţământului. Iar rezultatele şcolare de până acum nu-l mulţumesc pe deplin.

“Cu toate acestea, nu e un secret pentru nimeni că există încă neajunsuri în ce priveşte rezultatul final- rezultatele la învăţătură, cuantificate în diverse ocazii: evaluări naţionale, bacalaureat etc. Lumea a început să înţeleagă un fapt esenţial: calitatea nu trebuie doar urmărită, controlată ci produsă, creată, generată – deci asigurată de şcoală, în parteneriat cu elevul, familia si comunitatea”, arată Roşu.

Prin urmare, el afirmă că trebuie să existe un dialog mai puternic şi un parteneriat cu benefiacirii sistemului de învăţământ.

“În acest sens îmi doresc ca la startul noului an să avem o discuţie aplicată cu conducerea şcolii, cu cadrele didactice, cu reprezentantii părinţilor si ai elevilor, pentru a vedea care sunt problemele şi soluţiile ce le pot rezolva. Am cerut, prin reprezentantul primarului în Consiliul de Administraţie al Scolii, în urma unor discuţii şi analize în cadrul executivului, ca Şcoala să prezinte un raport al execuţiei bugetare pe acest an si să pregătească, pentru începutul anului ce vine, toate datele necesare organizării unei analize amănunţite legate de calitatea învăţămantului, astfel ca elevii scolii noastre să obţină rezultate mai bune din punct de vedere şcolar, educaţional şi comportamental. Acest lucru s-a intâmplat in şedinta de ieri a CA al Scolii, domnul Adrian Orza prezentând aceste probleme si intentii ale noastre. Investiţia în tineret trebuie susţinută, de aceea suntem preocupati de rezultatul final al acesteia – rezultatul la învăţătură!”, a închis edilul.

 

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

4 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

6 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

7 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

8 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

13 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

14 ore ago