Timp liber

Salonul Artelor Vizuale Timișoara a ajuns la ediția cu numărul 91

Cel mai longeviv eveniment plastic timișorean ajunge în 2021, la cea de a 91-a ediție.

Salonul Artelor Vizuale Timișoara organizat de Uniunea Artistilor Plastici Filiala Timisoara are loc între 19.12.2021 și 16.01.2022 și este găzduit de Muzeul Național de Artă din oraș.

„Anul acesta am invitat pentru prima dată in istoria Salonului timișorean, 13 artiști vizuali de renume național și internațional, membri în diferite filiale ale Uniunii Artiștilor Plastici din România și din București. Este vorba despre: Petru Lucaci, Alexandru Pasat, Chiuaru Mihai, Aurel Muresan, Felix Aftene, Liviu Nedelcu, Nicolae Moldovan, Radu Pulbere, Ioana Pulbere, Gheorghe Dican, Dumitru Șerban, Laura Ghinea și Adrian Chira Ei se alătură celor peste 100 de artiști timișoreni care expun în cadrul Salonului. Astfel, evenimentul nostru devine nu doar o… oglindă a creației timișorene din ultimul an, ci oferă și o perspectivă mai amplă asupra a ceea ce înseamnă artele vizuale din România, la finalul lui 2021”, spune Daniela Constantin, curator al expoziției.

În cadrul Salonului Artelor Vizuale Timișoara 2021 expun artiștii membri ai UAP filiala Timișoara, dar au drept de participare și absolvenţii unei facultăţi sau universități de artă, indiferent dacă au sau nu calitatea de membru al Uniunii Artiștilor Plastici România, precum și alti artiști membri UAPR din filialele din țară.

Juriul Salonului, format din artiștii vizuali Daniela Constantin, Suzana Fântânariu, Gloria Grati, Gabriel Kelemen și Marius Jurca, va acorda anul acesta patru premii. Este vorba despre: Primus inter Pares, Premiul pentru tineret, Premiul juriului si Premiul juriului pentru tineret.

Vernisajul SAV Timișoara 2021 va avea loc în 19 decembrie, de la ora 18.00. Despre artiști și creațiile lor va vorbi criticul de artă Gabriel Kelemen.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Cum a scos Marcel Ciolacu „ospătarii” PNL din „mocirlă”. Şi unde i-a băgat

Nu-i un foarte mare secret că alianţa comasată PSD-PNL este mai degrabă o mezalianţă. Deşi…

24 de minute ago

Proiectul autostrăzii spre Moravița, studiu de fezabilitate în iunie. Va avea legătură în Serbia?

România se va putea apuca, în curând, de realizarea autostrăzii care va lega Timișoara de…

2 ore ago

Retro Paradă cu mașini din anii `20, festival cu mii de flori, Caravana Dințișorului și teatru de păpuși, în weekend, la Iulius Town

Un nou weekend efervescent, cu evenimente pentru întreaga familie vă așteaptă la Iulius Town Timișoara.…

2 ore ago

Flavius Biea câştigă la Craiova centura WBC Continental Latino

Campion mondial IBA World, timişoreanul Flavius Biea a fost cap de afiş, alături de Ronald…

11 ore ago

În parcul Pădurice va avea loc un nou Picnic Atipic

Ideea picnicului organizat în parcul din zona Dacia va fi repetată, de această dată în…

12 ore ago

CJ Timiș a semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea drumului dintre Moșnița și Ghiroda

Un nou drum județean, parte a ”centurii mici” de ocolire a Timișoarei face un pas…

13 ore ago