Primăria Timişoara

Aleșii locali USR și PNL s-au certat din noul în plenul CLT, acum pe tema reabilitării clădirilor istorice

Teoretic încă parteneri politici, reprezentanții PNL și cei ai USR au găsit un nou subiect de dispută administrativă. De această dată a fost vorba despre reabilitarea fațadelor clădirilor istorice din Timișoara, un program care deocamdată a generat doar discuții purtate cu reprezentanții proprietarilor.

Totul a pornit după ce la ultimul plen, joi seara, Dan Diaconu i-a solicitat primarului Dominic Fritz informații despre acest proiect, întrebând dacă este stabilit deja  vreun plan concret pentru reabilitarea clădirilor istorice, ”în afară de acele întâlniri la cafea cu asociațiile de locatari”.

În discuție a intervenit Paula Romocean, consilier USR, care s-a ocupat de punerea la punct a proiectului. Diaconu a insistat pentru cineva din executiv, dar Romoceanu a avut un răspuns… iritant.

E foarte greu după atâția ani, domnule Diaconu, în care nu au fost ajutați deloc, să mai creadă”, a spus PaulaRomocean.

Tot liberal, președintele de ședință, viceprimarul Cosmin Tabără a acuzat USR că a refuzat să țină cont de propunerile venite din partea acestui partid, așa că proiectul a fost un eșec de la început.

Eu cred că dacă ne așezam atunci la masă și discutam mai logic, eu v-am spus din iunie că acest Regulament nu va putea fi aplicat. Varianta pe care v-am propus-o ați spus că durează mai mult și nu știu ce și nu știu cum. Atunci m-a întrebat cineva de la presă câte clădiri vor avea schelă. Am răspuns: să răspund sincer sau din punct de vedere politic? Am zis: zero. Era bine să nu votăm acel regulament. Și acum spun: haideți să lucrăm împreună pentru că aveți și dumneavoastră (n.r. – USR) și idei și dorință și avem și noi și idei și dorință. Împreună, dacă lucrăm, nu vă ambiționați să faceți de unii singuri niște chestiuni care nu duc la un rezultat. Țineți minte că v-am spus atunci că prin transformarea unei fațade în utilitate publică sau chiar prin expropriere se puteau reabilita cu fonduri europene. Nu trebuie să ne contrăm și fiecare să venim cu argumente contra celuilalt și dacă o facem, să ne contrăm constructiv, să ducă la un rezultat contradicția noastră.”, a afirmat Tabără.

Disputa a continuat, cu cuvinte grele.

Domnul Tabără, nu pot să mă abțin în a vă reaminti invitația mea la cooperare, de asemenea invitația pentru ceilalți colegi în legătura cu gigacaloria, unde am fost foarte rapid ”flituită” că nu mă pricep, lipsa dumneavoastră de răspuns la apelurile mele, deci eu chiar cred că e nevoie de cooperare. Dar vă rog frumos fiți sinceri și deschiși dacă doriți să cooperați. Adică nu puteți să ridicați probleme în consiliul local numai de dragul de a vă face reclamă politică. Dacă doriți să cooperați și aveți cunoștințe mai bune în anumite domenii sau ați studiat mai bine anumite probleme, haideți să cooperăm. Nu fiți ipocrit”, a intervenit și Aida Szilagy, tot de la USR Viceprimarul Cosmin Tabără i-a reamintit consilierei USR că doar cu câteva minute în urmă numise consilierii locali din alte partide că sunt resturi https://debanat.ro/2021/12/la-timisoara-ca-intr-o-comuna-din-burkina-faso-raul-ambrus-desconspirat-oficial-ca-votant-usr-consilierii-din-alte-partide-numiti-restul_354119.html.

Dar, doamnă, când dumneavoastră spuneți că suntem niște resturi, ați spus că suntem niște resturi mai devreme, cum să mă așez la masă când mă faceți rest?”, a răspuns Tabără.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

44 de minute ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

2 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

2 ore ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

2 ore ago

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

3 ore ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

4 ore ago