Politica

Dominic Fritz şi primarul Dumbrăviţei, Horia Bugarin, s-au întâlnit astăzi cu premierul Nicolae Ciucă

Şase primari USR, alături de preşedintele formaţiunii, Dacian Cioloş, s-au întâlnit, astăzi, cu premierul Nicolae Ciucă. Din delegaţie au făcut parte şi primarul Tmişoarei, Dominic Fritz şi cel al comunei Dumbrăviţa, Horia Bugarin.

După întâlnire, Dacian Cioloș a declarat că discuţiile s-au referit la modul în care au fost împărţiţi banii la primării, în condiţiile în care cele conduse de USR n-au obţinut niciun leu la ultima repartizare din fondul de rezervă al. guvernului Cioloș a mai spus că premierul Nicolae Ciucă le-a explicat în cadrul întâlnirii că asta este și intenția sa, de a repartiza banii pentru proiecte în funcție de nevoile comunităților și nu în funcție de criteriile politice:

”România trebuie să treacă într-o nouă etapă, să avem investiții pe criterii transparente și o dimensionare a investițiilor în funcție de realități și nevoile cetățenilor și nu pe criterii politice. S-au risipit foarte mulți bani pe proiecte repartizate pe criterii politice. Noi am lucrat pe PNRR exact la acest lucru, să mergem pe repartizare obiectivă și transparentă. Așteptăm de la acest guvern să vedem această abordare obiectivă mai ales că România se angajează să investească multe fonduri în anii care vin, inclusiv programul Anghel Saligny, unde noi am avut o rezervă față de modul de implementare. Există fonduri în PNRR pe care am început să-l monitorizăm, acolo știm ce conține și vrem să ne asigurăm că lucrurile se vor derula cum au fost negociate. Apoi, Anghel Saligny, am cerut criterii obiective și când am fost la guvernare, domnul premier ne-a explicat că asta e intenția dânsului, să existe această repartizare obiectivă”, a declarat Cioloş

Din delegaţie au facut parte: primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, primarul municipiului Bacău, Lucian Stanciu-Viziteu, primarul din Dumbrăviţa, Horia Bugarin, primarul din Micăsasa, Timotei Păcurar, şi primarul din Smârdan, Silviu Zinică.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Grup organizat în furt de motorină! Și-au însuțit zeci de tone de combustibil

Luni de zile au furat cu nesimțire de la locul unde lucrau. Acum vor da…

3 ore ago

Demarează etapa a doua a probelor la rece pe rețeaua Colterm

Compania de termoficare Colterm continuă pregătirile pentru sezonul de încălzire 2024-2025 și demarează etapa a…

7 ore ago

Traficul rutier va fi restricţionat vineri pe un tronson al străzii Glad

Societatea Drumuri Municipale (SDM) anunţă că, în vederea finalizării lucrărilor pe strada Glad, pe tronsonul…

7 ore ago

Timișoara devine platou de filmare pentru un serial. Mai multe străzi din oraș se închid

Filmarea unui miniserial la Timișoara va face ceva deranj în traficul din oraș. Mai multe…

8 ore ago

Programul de acțiuni al TM 2023 s-a încheiat, la Budapesta, cu un triplu eveniment marca Pro Musica

Asociația care s-a ocupat de buna desfășurare a Timișoara Capitală Europeană a Culturii a încheiat,…

8 ore ago

Noaptea Campusului Deschis vine cu un „Catalizator” deosebit

Cea mai așteptată noapte la UPT. Noaptea Campusului Deschis va avea loc în data de…

9 ore ago