Primăria Timişoara

Hala pentru întreținerea tramvaielor Bozankaya, încă departe de realizare. S-a semnat contractul pentru proiectul tehnic

Chiar dacă Timișoara a primit și cel de-al treilea tramvai nou din flota Bozankaya, socitetatea de transport local nu beneficiază nici acum de o hală special dedicată pentru mentenanța acestora. Iar perspectivele ca aceasta să fie finalizată nu sunt prea apropiate, municipalitatea a anunțat pe 18 ianuarie că a semnat de abia contractul pentru DALI și proiectul tehnic ale halei cu această destinație.

Chiar și această etapă a fost una care s-a născut cu greu, a fost nevoie de două proceduri derulate pe SEAP și de dublarea sumei oferite pentru a se putea desemna un câștigător. Iar acesta este Professsional Engineering Consulting SRL o firmă care a mai lucrat cu municipalitatea timișoreană.

Câștigătorul are la dispoziție 180 de zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor pentru a finaliza documentația. Suma plătită pentru acest contract este de 58.000 lei, fără TVA. Chiar dacă are deja două contracte cu Primăria Timișoara, societatea câștigătoare a fost înființată doar în 2021.

Aceasta este cea de a doua licitație din ultima perioadă la care primăria e nevoită să sporească semnificativ suma acordată pentru că absolut nimeni nu s-a arătat interesat de oferta financiară lansată. Vă reamintim că o situație similară s-a întâmplat și cu coșurile de gunoi pe care primăria le va achiziționa, după mai multe repetări ale licitației s-a ajuns în situația în care se va plăti 9 milioane de lei pentru un asemenea coș de tablă care va fi amplasat pe străzile orașului.

Noua hală va avea regim de parter înalt și o groapă de fundare care să susțină 18 tone, pardoseli anticorozive și antiderapante, tâmplării etanșe rezistente la foc și cu protecție la praf. Temperatura în interiorul halei, care va avea și 12 elevatoare, dar și un pod rulant cu panou de control, nu trebuie să scadă sub 5 grade Celsius. Proiectantul va trebui să facă două variante pentru viitoarea hală.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

12 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

13 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

14 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

16 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

21 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

21 de ore ago