Social

688 de elevi și preșcolari și 189 de angajați din sistemul școlar timișean, confirmați cu covid în ultimele 10 zile

Potrivit datelor furnizate, miercuri, de către Inspectoratul Școlar Județean Timiș, trei unități de învățământ din orașul nostru au trecut activitatea online în totalitate.

Este vorba despre Liceul Teoretic Baptist, unde DSP monitorizează un focar de coronavirus, Liceul Tehnologic „I. C. Brătianu”, unde există șantier în incinta unității de învățământ și de Școala Gimnazială „Rudolf Walter”, unde sunt probleme cu încălzirea.

Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” funcționează cu 50% din clase online din cauza lucrărilor de reabilitare care se fac în incinta unității de învățământ. De asemenea, parțial în online se află și clasele gimnaziale de la Școala Generală nr. 30, unde sunt cazuri multiple de covid în rândul cadrelor didactice.

În ceea ce privește testele de salivă, acestea au fost distribuite în totalitate, astfel că unitățile de învățământ folosesc stocurile existente până la epuizare.

Conform inspectorului școlar general al județului Timiș, sunt și situații în care familiile elevilor au achiziționat teste de salivă.

La testarea din 18 ianuarie, au fost șapte teste pozitive pentru care se așteaptă confirmarea/infirmarea prin RT-PCR.

În ultimele zece zile, 688 elevi și preșcolari și 189 de cadre didactice, personal auxiliar și nedidactic, care erau simptomatici au fost testați pozitiv la SARS-COV2 prin RT-PCR, fără test de salivă.

Potrivit situației existente la data de 14 ianuarie, numărul elevilor vaccinați era 8.138.

În ceea ce privește imunizarea personalului din unitățile de învățământ, există 6.733 de persoane vaccinate (72,86%) din cele 9.240 câte își desfășoară activitatea în județul Timiș.

Potrivit datelor existente în 19 ianuarie, 913 elevi se află în izolare sau carantină în urma pozitivării SARS-COV2 sau sunt persoane de contact.

În Timiș, nu sunt raportați elevi ori preșcolari spitalizați din cauza Covid-19.

Avem, în județ, 160 de cadre didactice aflate în izolare/carantină în urma pozitivării SARS-COV2, precum și 14 personal auxiliar și 15 personal nedidactic.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 minute ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

46 de minute ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

O oră ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

O oră ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

2 ore ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

2 ore ago