Anul trecut, prin Centrul de Proiecte Timişoara, au fost finanţate din bugetul local 115 proiecte culturale, sportive și de tineret, în pregătirea anului Capitalei Culturale Europene. Banii au ajuns la 82 de organizații din comunitate care au aplicat la cele cinci apeluri lansate, iar cele mai bune proiecte au fost selectate de către comisii de experți independenți.
Primarul Dominic Fritz a făcut un bilanţ al proectelor culturale, sportive și de tineret finaţate prin Centrul de Proiecte, în perspectiva Capitalei Culturale Europene. Şi i-au ieşit la număr 115, fiind plătite nouă milioane de lei pe baza deconturilor.
El a dat şi câteva exemple de proiecte derulate anul trecut:
Dansatorii de la Ansamblul Timişul și tinerii de la Edelweiss Deta au îmbinat pașii dansurilor folclorice cu ritmul contemporan, oferind tradițiilor forme actuale, ca parte a proiectului Remix ID.
Străzile din Iosefin au devenit scenă inedită pentru spectacolul “Orașul paralel”, poveștile cartierului au prins viață, iar trecătorii au devenit spectatori.
Expoziția “Oasis. Green Identity” a adus aproape de natură, pe parcursul a 5 weekenduri, peste 600 de timișoreni într-un spațiu fascinant și plin de potențial, Stațiunea Tinerilor Naturaliști.
La Zilele Culturale Maghiare ne-am bucurat de peste 200 evenimente diverse: concerte de muzică populară, clasică și jazz, spectacole de teatru, dans și dansuri tradiționale, tururi ghidate ale orașului, gastronomie, ateliere meșteșugărești.
Festivalul Sabotage a deschis timișorenilor spațiul fascinant al fostelor ateliere STPT, pe care, timp de 3 zile, le-a umplut de energia concertelor de muzică electronică.
Echipele de juniori și de seniori ale ACS ASU Politehnica Timișoara au fost echipate cu aparatură pentru îmbunătățirea performanțelor sportive,
CSU Politehnica Timișoara a organizat la Timișoara Cupa Mondială de Floretă Feminin Junioare, în cadrul căreia au concurat 130 de sportive din 21 de țări, iar Clubul Sportiv Școlar Nr. 1 a organizat competiții naționale de gimnastică ritmică, gimnastică artistică și lupte greco-romane, cu peste 300 de participanți.
Zeci de tineri timișoreni au învățat de la profesori universitari și jurnaliști de experiență cum să facă reportaje și interviuri, în cadrul SZalt Camp.
“După mulți ani, Primăria își respectă angajamentele, plătind înainte de închiderea anului sumele asumate”, a mai menţionat Fritz.
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…