Octavian Jurma le recomandă părinților să își vaccineze copiii. Medicul susține că le înțelege temerile, însă și el este părinte și și-a vaccinat copiii, tocmai pentru că a constatat că acesta este cel mai bun lucru pe care putea să îl facă.
Potrivit DSP Timiș, în județul nostru sunt 8.910 copii vaccinați la grupa de vârstă 12-18 ani cu prima doză, dintre care 8.420 au și doza doi, iar 306 s-au imunizat și cu booster, doza 3.
„Chiar înțeleg reținerea părinților care se tem să își vaccineze copiii și nu vă vorbesc ca medic, ci ca părinte.
Am și eu copii și e unul din motivele pentru care am început să investighez pandemia și metodele de combatere a acesteia la fel cum faceți și voi.
Însă atunci când am pus în balanță argumentele pro și contra, balanța s-a înclinat decisiv în favoarea vaccinării. Azi am făcut și boosterul băiatului meu cel mare, fără nicio ezitare. Am o imensă ușurare că de săptămâna viitoare, dacă școala va mai fi deschisă, va merge protejat la maxim în clasă (vaccin + mască FFP2/N95).
Înțeleg și tentația de a amâna decizia pentru încă o săptămână sau încă o lună în speranța că nu va mai fi nevoie de o decizie. Sunt și eu un un adept al principiului lui Murphy: „dacă poți amâna ceva pe mâine, amână că poate nu mai trebuie făcut””, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.
Jurma mai spune că pericolul există acum și Omicron va lovi în plin școlile noastre în următoarele două săptămâni, înainte ca cei din guvern să apuce să își dea seama ce se întâmplă.
„Ei așteaptă valul Omicron abia la mijlocul lunii, cum credeam și eu că va veni. Valul 5 a sosit cu două săptămâni mai repede. De ce să amânăm vaccinarea în speranța iluzorie că infectarea va fi mai blândă decât vaccinul cu copiii noștri? Știm sigur de la cei pe care valul Omicron i-a lovit deja că nu va fi mai blândă cu copii noștri, va fi mai aspră.
Nu îi lăsăm în clase pentru că e frig și pot răci, dar îi lăsăm în clase dacă e cald și pot face COVID-19.
Are asta sens? Are sens să îți fie frică de un virus care produce o banală răceală și să ignori un virus care a ținut 500 de copii pe zi în spitale și 40 pe zi în ATI până am închis școlile?
Poate că acesta va fi ultimul val poate că nu va fi, dar și dacă este ultimul val tot merită să treci prin el potejat de vaccin și nu descoperit în fața unui virus despre care știm doar că schilodește intern până la 30% din cei pe care nu îi omoară”, a mai spus Octavian Jurma.
Medicul timișorean este conștient că vorbește în deșert, dar nu vrea să-și reproșeze că nu a avertizat oamenii din timp și suficient.
„Încă nu e prea târziu pentru vaccin. Așadar înțelege că nu vei avea niciodată asigurări 100% că vaccinul nu îți va face rău ție sau copilului tău. Pe de altă parte, știm 100% sigur că pandemia ne face deja rău și va continua să ne facă rău până nu o vom opri acceptând și înfruntând riscul, tot așa cum au făcut părinții și bunicii noștri.
Da, știm că vaccinul nu poate învinge pandemia singur, a apărut deja o inițiativă vaccinare-plus, dar nu o vom putea învinge fără vaccin. Pur și simplu prețul măsurilor non-farmaceutice a devenit prea mare.
Dacă tot este inevitabil să ne vaccinăm, mai bine să vedem vaccinarea că pe o investiție în viitor: cu cât facem vaccinul mai devreme, cu atât beneficiem mai devreme și mai mult timp de investiția noastră”, a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.
Sâmbătă, 30 noiembrie, la Sala de Sport din Jebel, se va desfăşura un Atelier de…
Duminică, 17 noiembrie, începând cu ora 13.00, localitatea Cerneteaz va fi gazda celei de-a VI-a…
Seria de trei spectacole susținute de John Malkovich pe scena Teatrului Național Timișoara, cu piesa…
Tabloul ”Copil mușcat de o șopârlă”, realizată de Michelangelo Merisi da Caravaggio, parte a colecției…
Întâlnirea liberalilor de la Timișoara s-a lăsat cu o nouă ieșire ”colorată” a aceluiași Rareș…
Sala Constantin Jude din Timișoara a devenit, sâmbătă, centrul de întâlnire al liberalilor din zona…