Politica

Marilen Pirtea vrea un timişorean responsabil în Ministerul Culturii pentru TM 2023. El face portretul lui Ioan Gârboni

Deputatul PNL de Timiş Marilen Pirtea afirmă că, în perspectiva anului viitor, când Timişoara va deveni Capitală Culturală Europeană, ar trebui ca responsabilul din Ministerul Culturii cu acest proiect să fie un timişorean. Fără a da un nume, el face o descriere a persoanei respective, care aduce foarte bine cu Ioan Gârboni, fostul manager la Filarmonicii Banatul.

Deputatul PNL Marilen Pirtea a firmă că parcursul Timișoarei pentru 2023, anul când va fi Capitală Culturală Europeană, este determinat în mare parte prin susținerea Ministerului Culturii.

“Sunt câteva zeci de milioane de lei deja prevăzute a fi alocate Timișoarei, din bugetul Ministerului Culturii, pentru pregătirea infrastructurii culturale, atât de importantă pentru derularea programului de anul viitor – bugete care vor fi necesare pentru Multiplexity, pentru cinematografe, dar și pentru alte proiecte. Este mai mult decât evident, însă, că nu poate fi vorba de o bună administrare a bugetului național pentru TM2023 fără un gestionar abilitat de Ministerul Culturii pentru programul TM2023”, afirmă Pirtea

El spune că un astfel de responsabil al Ministerului Culturii ar trebui să provină din Timișoara, aceasta fiind “o condiție fundamentală pentru buna administrare a viitoarelor investiții în infrastructura culturală a Timișoarei”. Ulterior, el face şi portretul persoanei respective.

„Nu este greu de imaginat profilul unei personalități care poate asigura acest rol de primă importanță în relația dintre Guvern și Orașul Timișoara, pentru anul 2023. Voi accentua aici, mai ales valoarea experienței de manager cultural, pe care viitorul responsabil al Ministerului Culturii e bine să o poată pune în valoare pentru Timișoara, dar și importanța unei ținute publice impecabile, în măsură să asigure credibilitatea în noul rol, de importanță strategică. Nu în ultimul rând, responsabilul desemnat de Ministerul Culturii pentru a ghida susținerea guvernamentală pentru programul TM2023 este bine să fie un om al cooperării administrative, cu experiența unui exercițiu de conducere în cel puțin una dintre instituțiile culturale majore ale Timișoarei, o condiție care se referă la cunoașterea aprofundată a dinamicii vieții culturale, care va influența profund programul prin care Timișoara se va prezenta în 2023”, a descris Pirtea.

El încheie cu speranţa că nominalizarea se va face cât mai curând. Din prezentarea făcută mai sus nu e greu de decelat că se referă la Ioan Gărboni, fost manager al Filarmonicii Banatul, despre care deBanat a scris că are prima şansă să devină comisar pentru Capitală Culturală. De menţionat că Gârboni se află în conflict, inclusiv juridic, cu Primăria Timişoara.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

4 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

5 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

7 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

7 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

8 ore ago