Administratie

Patru candidaţi au rămas în cursa pentru şefia Poliţiei Locale. Primarul Fritz spune că va fi un concurs riguros

Patru din șase candidați care s-au înscris la primul concurs din istorie pentru desemnarea șefului Poliției Locale Timișoara continuă competiția, a anunțat Primăria Timișoara. Primarul Dominic Fritz afirmă că va fi un concurs cât se poate de serios, declaraţia venind la o săptămână după ce viceprimarul Cosmin Tabără solicita ca acest concurs să fie unul pe bune, nu unul în care să fie susținută o persoană agreată.

Așa cum deBanat.ro a anunțat deja cursa pentru postul de director executiv al Poliției Locale continuă în patru, doi dintre candidați fiind eliminați la selecția dosarelor.

Ei vor susține zilele următoare celelalte probe. La acest concurs, primul desfășurat de la înființarea acestei direcții și până în prezent, s-au înscris inițial şase candidați.

”Este un concurs riguros pentru că ne dorim ca cel care va ocupa funcția de director al Poliției Locale Timișoara să reformeze instituția și să o aducă mai aproape de cetățean, să avem polițiști locali care ies mai des din birouri și ajung în cartiere, acolo unde sunt problemele reale ale oamenilor. Apoi, avem o mare provocare și în digitalizarea instituției, care să ușureze interacțiunea între poliție și cetățeni”, a spus primarul Dominic Fritz.

Cei doi candidați respinși nu îndeplineau condițiile de vechime și de studii, cerute prin anunțul de concurs. Cei patru candidați admiși vor susține, în 10 februarie, probele eliminatorii de testare a competențelor lingvistice de comunicare în limbi străine și de testare a competențelor în domeniul tehnologiei informației. Ambele probe sunt eliminatorii. În data de 14 februarie, candidații admiși vor susține proba scrisă.

Candidații trebuie să aibă studii universitare absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, în una din specializările domeniilor de licență  cuprinse în ramurile: științe juridice, științe administrative, științe militare, informații și ordine publică, știința sportului și educației fizice, științe economice.

În urmă cu doar o săptămână, viceprimarul Cosmin Tabără, cel care și are în subordine Poliția Locală, cerea un concurs corect pentru postul de șef.

”Vreau să fie un concurs corect la Poliția Locală. Nu am semnale că nu va fi concursul incorect, dar vedeți că se merge pe ideea cu facultatea de sport. Dacă facem concurs, hai să-l facem, nu să cumpărăm voturi cu aceeași oameni pe care înainte îi blamai”, a spus atunci Tabără.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

10 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

14 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

14 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

15 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

15 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

15 ore ago