Sport

Poli termină seria testelor amicale cu un eşec! Urmează meciurile pe puncte, primul, cu Petrolul

Alb-violeţii au cedat la limită, scor 0-1, cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, în ultima partidă de verificare a Politehnicii înainte de reluarea Ligii 2. Singurul gol al întâlnirii de pe stadionul „Dan Păltinişanu” a fost marcat în prima repriză de către Mihai Hecsko.

Pe un vânt destul de puternic, primele opotunităţi au fost la poarta vizitatorilor, liderii Seriei a 8-a a Ligii 3. Dar loviturile de cap trimise de Bocşan (min. 12) şi Ursu (29) nu şi-au atins ţinta. Oaspeţii în schimb, au punctat la prima ocazie notabilă avută. În mintuul 31 cornerul executat de Precup a fost concretizat de Hecsko din apropierea porţii. Poliştii au abordat mai serios partea secundă. În minutul 50 şutul din întoarcere expediat de Ursu a fost deturnat în corner de portarul Mikloş iar peste un sfert de oră Sîntean nu a putut cadra pe poartă din exteriorul careului. Vukoje (68) a fost şi el aproape de o reuşită imediat după intrarea pe teren iar cinci minute mai târziu Sîntean a fost busculat în careu, în poziţie de singur cu portarul, dar jocul a continuat.

S-a încheiat 0-1 şi notăm astfel unicul eşec în testele din această pauză competiţională pentru echipa viola. Oricum o serie de jocuri destul de modestă, care a avut parte şi de două remize albe. Următorul meci al Politehnicii va fi totodată şi primul duel oficial din noul an, în compania liderului Ligii 2 – Petrolul Ploieşti – joc care contează pentru runda 17 şi care e programat joi, 24 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul „Dan Păltinişanu”.

Poli: Păduraru (76, Harrison) – D. Radu, Scutaru (46, Mera), Bocşan, Pamfile – Plumbuitu (46, Olariu), Ignea, Lazăr (83, Zaluschi), Oanea (64, Vukoje) – Gerbi (46, Rogosic), Ursu (64, Sîntean). Antrenor: Nicolae Croitoru.

Ghiroda: Mikloş – Sporin, Stupu, Hecsko, Coroiu – Precup – Mancaș, Trandu, Jichici, Ehling – Bădăuță. Rezerve: Mosoarcă, Miclău, Zavaleche, Hissen, Datcu, Ciocan, Andreșoiu, Rosuș, Velcan, Pop, Grancea și Românu. Antrenor: Răzvan Leucă.

„Din păcate nu am dat gol şi am şi arătat destul de rău. Cel puţin în prima repriză nu am avut niciun fel de realizări, am fost haotici… era ultimul joc şi aşteptam altceva… Chiar săptămâna aceasta discutam, am avut prospeţime la antrenament, ne-am simţit destul de bine, însă astăzi la joc nu am arătat aşa cum ar trebui. Ne-am şi pierdut luciditatea la un anumit moment, cel puţin în prima repriză, căci în a doua lucrurile s-au mai aşezat. Am avut o mai bună organizare pe faza de atac, ne-a lipsit finalizarea. Dar în prima repriză am arătat destul de rău, chiar dacă am venit şi cu anumite improvizaţii, date fiind accidentările, am încercat eventuale soluţii pentru jocul de joi”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Poate că la unii o fi şi o stare de oboseală, poate un instinct de conservare, poate şi faptul că am tratat mai superficial jocul, e greu de spus acum, cert e că nu e ceea ce ne doream cu toţii. Îi văd şi pe ei destul de preocupaţi”, a mai precizat tehnicianul alb-violeţilor. Acesta nu a putut conta azi pe Doru Andrei (dureri în zona genunchiului), Alex Iamandache (ruptură fibrilară) şi Cosmin Bîrnoi, cu toţii accidentaţi. Cel din urmă e aşteptat să reia luni pregătirea alături de colegi.

Atacant nou

Atacantul muntenegrean Balša Rogošić a semnat un contract pe trei ani şi jumătate cu Politehnica Timişoara. Balša Rogošić s-a născut pe 17 septembrie 1996, la Podgorica. Atacantul muntenegrean a crescut la OFK Petrovac şi Buducnost Podgorica. A evoluat în Statele Unite timp de doi ani pentru Greeneville şi North Cobb Christian. A mai jucat în ţara natală pentru Ljeskopolje, FK Podgorica, OFK Petrovac şi FK Zeta Golubovci. Pentru cea din urmă a marcat două goluri în 7 partide din sezonul în curs al primei ligi din Muntenegru.

Share
Published by
Alexandru Ghica

Recent Posts

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

8 minute ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

O oră ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

2 ore ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

15 ore ago