Cei care achiziționează un autoturism în Timiș sunt puși într-o situație total ingrată în această perioadă, ei fiind pasibili de amendă pentru că nu pot să facă transcrierea proprietății în termenul legal de 90 de zile. De asemenea, viitorii șoferi stau efectiv la rând pentru a putea să fie examinați în vederea primirii carnetului de condus.
”Tinichelele” rămase a Serviciul Permise și Înmatriculări Timiș după ridicarea de către procurori a numeroși dintre angajați pentru luare de mită se simt și acum. Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu spune că s-a ajuns în situația în care așteptarea după un nou certificat de înmatiriculare, după vânzarea autovehiculului a ajuns în Timiș mai mare de 90 de zile. Iar aceasta creează probleme chiar proprietarilor, care legal au obligația transcrierii vehiculului în trei luni de la dobândire. Deci, fără a avea vreo vină, el se trezește în situația de a fi amendat, desigur, tot legal. Ritivoiu cere clemență din partea IPJ Timiș pentru cei care ajung în această situație.
Situația este asemănătoare și în ceea ce privește examinarea candidaților pentru permisul de conducere.
”Timpul de așteptare este de peste 90 de zile, în condițiile în care se primește amendă la depășirea acestuia. De asemenea, termenul pentru obținerea examinării la oraș (n.r. pentru permis) este trei luni, dacă vrei să dai sala stai două zile în alte județe. Nu cred că e normal ca în Timiș să se ajungă la așa ceva. Rata de cădere la examen la oraș este de 70 la sută. Să stai trei luni și să cazi…”, spune Ritivoiu.
Pentru a se rezolva situația, din această săptămână, la Înmatriculări au fost deschise două noi ghișee.
”Am luat măsuri, au fost deschise două ghișee noi. Ar fi o soluție și să aducem oameni din ate județe. Anul trecut în vară a fost acțiunea procurorilor, s-a demarat urmărirea penală pentru nouă cadre de acolo. Dar, najoritate s-au întors la serviciu și lucrează în continuare. E o situație grea, dar care poate fi rezolvată. În alte județe durează câteva zile”, spune Ritivoiu.
Până la proba contrarie, cei vizați de anchetă sunt considerați nevinovați. Aceștia s-au întors la serviciu și lucrează pentru același job de dinainte. Din cauza numărului mare de dosare de rezolvat apare problema legată de durata mare de rezolvare. Din acest motiv, Ritivoiu cere înțelegere de la polițiști, să dea dovadă de clemență, să nu amendeze cei care depășesc durata celor 90 de zile pentru transcrierea proprietății, și să dea avertisment, nu amendă. În final, nu este vina omului, iar atât Prefectura, dar și Inspectoratul de Poliție sunt în aceiași casă, adică Minsterul de Interne.
”Le-am cerut celor de la IPJ, să manifeste înțelegere. În măsura în care omul poate dovedi că a depus cerere în termen legal ar trebui să beneficieze de clemență. Mă gândesc să se poate solda cu un avertisment, nu e neapărat nevoie de amendă. Nu e vorba de încălcarea legii, cred că nimeni nu e absurd. Trebuie să înțelegem că e o problemă la noi în curte, ambele instituții sunt la Ministerul de Interne, mai ales dacă noi nu suntem curați”, a mai spus prefectul de Timiș.
Timișoara va găzdui, la mijlocul lunii viitoare, în organizarea primăriei, dezbaterea „35 ani de libertate…
Marţi, 19 noiembrie, vor avea loc mai multe întreruperi ale serviciilor furnizate de Colterm, acestea…
Luni seara, după orele 18, ISU Timiș a fost anunțat despre producerea unui accident între…
Deputatul USR de Timiş, Cătlin Drulă, s-a dezlănţuit la adresa liderilor PSD, pe marginea scandalului…
Judecătoria Sânnicolau Mare a validat mandatele celor şase consilieri locali din partea PNL pe care…
Deputatul PNL de Timiş Cosmin Şandru afirmă că un preşedinte al României precum Marcel Ciolacu…