Prefectura Timiş

Prefectul de Timiș e supărat pe instituțiile publice din județ. Nu au oferit sprijin pentru transportul cadrelor medicale

Proaspăt numit pe funcție, prefectul Mihai Ritivoiu a solicitat sprijin din partea instituțiilor publice din județ în vederea oferirii către cei de la Ambulanță, prin detașarea unor autovehicule cu șofer pentru transportul personalului medical. În acest moment, Ambulanța este sufocată de numărul mare de cereri pentru testarea împotriva Covid 19, iar medicii și asistenții ajung foarte greu la aceste solicitări. Răspunsul primit, cu o singură excepție, ISU, a fost total inexistent.

Supărare mare pentru prefectul Mihai Ritivoiu. Instituțiile deconcentrate aflate în subordinea Prefecturii nu au răspuns solicitării lansate, de a ajuta cu mașini cu șoferi, personalul medical de la Ambulanță să se deplaseze pentru a realiza la domiciliu testări pentru Covid 19. Singura instituție care a răspuns pozitiv, una care o face aproape permanent și care este și apreciată de public, este ISU. În rest… zero.

Serviciul de Ambulanţă Timiş este sufocat de numărul mare de solicitări de la populaţie pentru testarea la domiciliu și este total deficitar la capitolele maşini şi şoferi. În Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă de vinerea trecută, Prefectura a cerut instituţiilor participante să vină în ajutor și să pună la dispoziţie maşini şi şoferi pentru transportul cadrelor medicale la testare. În afară de ISU Timiş, care a disponibilizat cinci maşini şi merită mulţumiri publice, nimeni nu a mai dat vreun semn legat de acest subiect”, a transmis Ritivoiu.

Acum el anunță că va cere instituțiilor vizate să prezinte liste clare cu ce pot disponibiliza pentru binele colectiv. Ca un exemplu, el renunță la mașina de serviciu în scopul transportului personalului medical.

Voi solicita astăzi tuturor instituţiilor deconcentrate aflate în coordonarea directă a Prefecturii să prezinte în scris câte maşini şi şoferi pot disponibiliza pentru a susține activitatea Serviciului de Ambulanță, iar în cazul în care nu au posibilitatea, să și explice care este cauza.  Între timp, pentru că vreau să dau un semnal de implicare totală, voi renunţa la maşina Prefecturii şi la şofer în favoarea Serviciului de Ambulanţă. În perioada următoare mă voi deplasa singur la serviciu și pe teren cu mașina familiei, până când trece valul și nu va mai fi nevoie de ajutorul lor. Sper ca forţa exemplului personal să mobilizeze mai bine instituţiile statului”, a încheiat Ritivoiu.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

2 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

6 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

9 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

9 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

11 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

11 ore ago