Administratie

Reprezentanții Băncii Mondiale au venit la Timișoara să ne spună cum putem finanța ridicarea unui nou spital municipal. Primarul e extrem de optimist/Foto

Miercuri, la Timișoara a sosit o delegație a International Finance Corporation (IFC) – divizia de investiții în dezvoltare a Băncii Mondiale. Specialiștii au vizitat, alături de primarul Dominic Fritz o locație din zona aeroportului Cioca, unde ar urma să fie amplasat noul spital municipal al orașului. Ulterior, aceștia vor realiza un studiu de prefezabilitate care va putea spune cum se va putea finanța investiția, un studiu care va costa 200.000 de euro, din care jumătate va pune IFC, jumătate municipalitatea timișoreană.

Acest spital este extrem de important pentru oraș, spune primarul Dominic Fritz, iar optimismul său este la un nivel ridicat.

”Astăzi este în Timișoara o delegaţie de nouă persoane din partea Băncii Mondiale sau mai precis a IFC – International Finance Corporation, divizia comercială a băncii sunt aici pentru că începem o colaborare pentru noul spital municipal la Timișoara. Împreună cu aceștia am vizitat o locație în zona de nord a orașului, lângă aeroportul Cioca, unde noi vom face toate eforturile în următorii ani, ca să putem construi acolo un campus medical pentru spitalul municipal. Este important să pornim spre construcția unui nou spital la Timișoara. IFC ne vor face un fel de studiu de prefezabilitate, pe care îl vor finanța cu o sută de mii de euro. Noi, din partea municipiului o să punem și noi o sută de mii de euro. Acest studiu ne va spune cum putem finanța un astfel de proiect. Mă bucur extrem de mult, din vara anului trecut suntem în discuții cu IFC. Și primele discuții pe care le-am avut cu ei, și cele de astăzi sunt foarte optimiste și cred cu tărie că un astfel proiect major pentru Timișoara este realist”, a declarat, miercuri, Fritz.

Ar fi cel mai important proiect al orașului din ultimii 30 de ani, mai spune acesta.

„Acum, Spitalul Municipal are sediul principal într-o clădire veche, din centrul orașului și secții răspândite în toate zonele din Timișoara. Timișorenii nu pot avea astfel acces ușor la servicii medicale de calitate. Intenția noastră este să ridicăm de la zero un nou campus medical, primul din ultimii 50 de ani, în zona de nord a orașului, lângă Aerodromul Utilitar. Investiția va fi, însă, una imensă, probabil cel mai mare proiect din ultimii 30 de ani, și de aceea suntem onorați să avem alături de noi în acest proiect vital pentru Timișoara o instituție prestigioasă, cum este IFC”, a mai spus primarul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

33 de minute ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

3 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

3 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

6 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

6 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

6 ore ago