După ce a devenit ”victimă” a unei campanii în care se caută zonele cu murdărie din oraș, primarul Dominic Fritz a recunoscut că, într-adevăr, sunt probleme cu curățenia în Timișoara. La anunțarea bugetului orașului pe 2022 a precizat că suma alocată curățeniei va crește, aceasta și pentru că înțelegerea cu actuala societate care se ocupă cu curățenia străzilor a fost făcută prost, iar contractul prevede doar abordarea străzilor principale, aproximativ 50% din total. Restul… necesită cheltuieli suplimentare.
Dominic Fritz spune că a avut discuții numeroase cu operatorul de salubritate, destul de puțin cordiale.
”A fost, pot să spun un proces de altercație, în care ei au zis că trebuie mai mulți bani ca să fie curat. În realitate, este situația de pe caietul de sarcini, doar 50% din străzi sunt acoperite. Restul trebuie rezolvate cu comenzi suplimentare, pentru a putea mări suprafața trebuie aceste comenzi. Dar, am spus clar, acolo unde plătim salubrizare, atunci vreau să merg acolo și să văd că e curat. Vă anunț că vom începe o campanile agresivă de spălare a străzilor, am vorbit să meargă pe curățare mecanizată, nu să trimită trei – patru măturători. E important să fie mai curat în oraș, dar pentru aceasta trebuie să întărim controlarea firmei de salubritate. Cu resursele noastre limitate nu o putem face, dorința a fost să mărim echipa la Salubrizare (n.r. personalul din primărie care să se ocupe de acest domeniu), dar vedeți că organigrama e blocată”, a declarat Fritz
Primarul a spus că actualul contract nu îi permite prea multe ”manevre” de verificare a numărului de angajați aduși de firmă să facă lună și bec străzile. Dar dacă respectiva firmă are mijloace mecanice și preferă să facă astfel lucrările el nu are nimic împotrivă, cât timp e curat.
”Dacă firma crede că are alte mijloace și vrea să cumpere o mașinuță cu perii și nu să folosească patru măturători eu sunt de acord. Acel caiet de sarcini nu a fost unul bun, contractul semnat e unul destul de prost. Prețul probabil era unul prea mic pentru altceva. Din acest motiv, viitorul contract, acest se termină în aproximativ un an, am pus și consultanță pentru noul contract în buget. Specialiștii vor stabili cum se va lucra”, a mai subliniat primarul Timișoarei.
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…