Primăria Timişoara

Se stabilesc criteriile pentru acordarea locuințelor ANL pentru închiriat. Cum se va stabili punctajul/Anexa

Timișoara va aproba marți criteriile pe baza cărora se vor acorda spre închiriere locuințele realizate din fondurile ANL și destinate tinerilor. Varianta propusă de primărie a trecut prin filtrul celor de la Ministerul Dezvoltării, iar acum trebuie aprobate de consiliul local.

La finalul lunii noiembrie a fost emisă HCMLT nr.447 privind aprobarea propunerilor de criterii pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuință și în repartizarea locuințelor pentru tineri, destinate închirierii, construite de către Agenția Națională pentru Locuințe în municipiul Timișoara. Printr-o adresă a Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, înregistrată la Primăria Municipiului Timișoara, propunerile de criterii stabilite prin HCLMT nr.447/23.11.2021 au fost avizate favorabil, sub rezerva efectuării unor modificări și completări pentru modificarea rigorilor normative. Acestea se regăsesc în Anexa 1 la prezentul raport de specialitate, documentul îl puteți vedea atașat.

Conform criteriilor, titularul cererii de repartizare a unei locuinţe pentru tineri, destinată închirierii, trebuie să fie major, în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii, şi să poată primi repartiţie pentru locuinţă în cel mult 60 de luni de la împlinirea acestei vârste. Cererea de locuinţă se efectuează numai individual şi în nume propriu. Titularul cererii de locuinţă şi ceilalţi membrii ai familiei acestuia – soţ/soţie, copii şi/sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuia – trebuie să nu deţină şi să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate şi/sau să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unităţii administrativ-teritoriale sau a unităţii în care îşi desfăşoară activitatea, în municipiul Timișoara.

Titularul cererii de locuinţă trebuie să îşi desfăşoare activitatea în municipiul Timișoara.

Repartizarea locuinţelor se face în limita fondului disponibil, luându-se în considerare atât locuinţele libere din fondul existent, cât şi locuinţele ce urmează a fi finalizate în cadrul unor obiective de investiţii aprobate şi cuprinse în programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.

În funcție de mai multe criterii, solicitantul primește un punctaj. Aceste criterii se referă la situația locativă a solicitantului, la situația familială, starea civilă, studii, venituri.

Anexa CRITERII modificate ANL tineri_aviz

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

2 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

3 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

4 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

8 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

9 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

10 ore ago