Administratie

SMTT și STPT, din nou în dispută. Asociația metropolitană trimite firma de transport a primăriei să își facă asigurări CASCO

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, Societatea Metropolitană de Transport Timișoara trage de mânecă Societatea de Transport Public Timișoara. În urma verificării stării mijloacelor de transport folosite SMTT a descoperit numeroase probleme, iar acum cere remedierea de urgență a acestora.

Asociația care se ocupă de transportul metropolitan anunță că a verificat 54 de mijloace de transport de pe 26 de linii. Constatările SMTT arată că 14 autobuze, 10 troleibuze și 15 tramvaie sunt avariate din cauza evenimentelor de circulație în care acestea au fost implicate ori sunt afectate de întreținerea deficitară a acestora.

S-au evidențiat următoarele probleme: parbrize fisurate, lipsă protecții față/spate, trepte acces ruginite, lipsă mânere spații de vizitare, suprafețe exterioare zgâriate, lipsă apărători noroi, lunete neconforme, cheder geamuri lipsă, colțare față/spate zgâriate/lovite/lipsă, panouri laterale desprinse. În conformitate cu protocoalele de predare-primire în administrare, încheiate între UAT Timișoara și operatorul RATT (actual STPT) operatorul de transport are obligația de a exploata în mod corect bunurile date în administrare precum și de a asigura întreținerea și repararea acestora. Vă notificăm să procedați la remedierea tuturor neregulilor constatate de către personalul de control al ADI SMTT cu respectarea programului de măsuri”, au anunțat reprezentanții Asociației.

Aceasta propune și un program de măsuri. Cer ca, în regim de urgență, operatorul de transport STPT să își îndeplinească obligația de a dispune instruirea personalului de bord cu privire la obligația de a adopta o conduită responsabilă și preventivă în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Până la data de 30 aprilie 2022, pentru a preîntâmpina punerea în circulație a mijloacelor de transport implicate în evenimente de circulație și avariate ca urmare a acestora, se recomandă încheierea de asigurări tip CASCO prin procedură de achiziție publică, pentru toate mijloacele de transport utilizate pentru executarea contractului de servicii publice.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

4 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

8 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

8 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

10 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

12 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

13 ore ago