Politica

Alin Nica anunță pregătirea excluderii din PNL a lui Raul Ambruș, pe modelul Alin Popoviciu și Călin Roman

PNL Timiș a rezolvat problema excluderii din partid pentru Alin Popoviciu și Călin Roman, cărora le-a cerut să renunțe la posturile de consilieri județeni, iar aceștia au refuzat. Acum urmează o procedură similară pentru Raul Ambruș, consilier local la Timișoara. El a trecut „cu votul” la USR, aceasta după scandalul legat de alegeerile din PNL Timișoara.

Președintele PNL Timiş, Alin Nica, a anunțat că toți pașii procedurali au fost parcurși în ceea ce privește excluderea lui Alin Popoviciu şi Călin Roman.

”S-au urmat toți pașii legali, iar în final instanța a decis că am avut dreptate și am făcut aceste excluderi în mod statutar și legal. Nu mai puteam să continuăm cu cei doi după prejudiciile de imagine provocate. Acest lucru arată clar că noi procedăm legal și statutar atunci când alegem să ne despărțim de anumiți colegi care nu ne fac cinste”, a spus miercuri Nica.

El subliniază că mai e de rezolvat o problemă similară, mai precis a consilierului local timișorean Raul Ambruș. Acesta nu mai are de luni de zile nicio legătură cu PNL și susținerea proiectelor partidului, el fiind „votantul de serviciu” pentru inițiativele USR. Se va urma aceeași procedură spune Nica, iar „domnul Ambruș”, va pleca și el, lăsând loc unui alt liberal convins, care va vota în conformitate cu linia liberală.

„Urmează domnul Ambruș, dar trebuie să parcurgem toți pașii. Practic, domnul Ambruș, prin modul său de exprimare administrativă, viciază rezultatul electoral din 2020 schimbând o majoritate, bătând palma cu cei de la USR în Consiliul Local. Însă i-am spus domnului primar și l-am avertizat că dacă face o astfel de alianță de conjunctură dă cu piciorul la o majoritate solidă și consistentă pe termen lung alături de PNL. Noi considerăm de facto că ruperea alianței s-a produs din momentul în care s-a coalizat cu exclusul Raul Ambruș. În consecință, cei care vor suferi cel mai mult după excluderea lui Raul Ambruș vor fi cei de la USR, care vor pierde majoritatea în consiliul local. Am înțeles că sunt și probleme interne la USR, consilieri locali care nu sunt de acord cu modul de conducere al organizației și de performanțele administrative ale USR la Timișoara, și s-ar putea să avem surprize chiar în tabăra USR”, a mai declarat Alin Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

5 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago