Opinii

Alin Nica, umbra lui Serghei Lavrov în Timişoara?

Joi, 10 martie, după o întâlnire în Antalya cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba, ministrul de Externe rus, Serghe Lavrov a susţinut o halucinantă conferinţă de presă, în care a inversat realitatea într-o manieră care l-ar fi făcut invidios pe Goebbels. De exemplu, el a spus că Rusia nu a atacat Ucraina, că nu nu a fost bombardate şcoli sau spitale, că nu au fost ucişi civili etc. Mai mult a vorbit de  laboratoare de bombe biologice pe care Statele Unite le-ar fi dezvoltat în Ucraina. Ca o concluzie, armata rusă ar fi una eliberatoare, menită să-i scape pe ucrainienii oropsiţi de „naziştii” aflaţi la putere.

În aceeaşi zi, la aproximativ 1.700 de kilometri de Antalya, în Timişoara, preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, susţinea, după o lungă perioadă de timp, o conferinţă de presă în calitate de preşedinte al PNL Timiş. Tocmai venea „victorios” din Dubai cu câteva zeci de milioane de euro într-un buzunar virtual promise de un afacerist arab pentru un hub cargo la aeroport. Asta era versiunea lui Nica fiindcă mai era una, a colegului de coaliţie, Sorin Grindeanu, care spunea că „victoria” lui Nica nu e altceva decât un bilet de trimitere la Jilava, făcând şi o comparaţie cu dosarul Belina. Dar nu aici vreau să mă opresc, cu toate că subiectul e foarte captivant.

În conferinţă, Nica a produs un nou atac dur la adresa USR (mă rog partea „rea” a USR, cea de la municipiu) partid cu care, totuşi, PNL are o alianţă semnată la nivel local, încă nedenunţată. Dar nici atacurile politice între USR şi PNL nu sunt foarte relevante, chit că produc o mare satisfacţie în PSD. Fiindcă trebuie spus că şi în USR sunt destui, mai mult sau mai puţin turbulenţi, care văd în PNL principalul duşman şi mai că s-ar împrieteni mai degrabă cu PSD. Chestiune de gusturi!

Problema ar fi când Nica a spus că administraţia Timişoarei e o „plagă” pentru oraş. Ei bine, aici el intră oarecum în „sindromul Lavrov”. Nu de alta, dar administraţia timişoreană are o importantă componentă PNL prin viceprimarul Cosmin Tabară. Ori dacă totul e putred în primărie, în mod logic, şi zona gestionată de Tabără e la fel. Fiindcă Nica nu a spus că plaga se întinde exact până începe zona de competenţă, destul de largă, a colegului său de partid, zonă unde totul ar străluci. Nu, totul e o „plagă” şi o „bălteală”, ca să-l citez pe liderul PNL Timiş.

De unde concluzia mai mult decât rezonabilă că şi liberalul Tabară gestionează o parte a plăgii. N-o fi o treime, dar tot e ceva. Sau ar mai fi varianta că acesta ascute creioane prin primărie. Care ar fi un motiv numai bun ca PNL să-l retragă. Lucru pe care Nica nu-l acceptă sub nicio culoare. Mai mult, el vorbeşte de o ipotetică şi „oportunistă” alianţă USR PSD care ar putea să-l îndepărteze pe Tabără. Ori, dacă vorbim de alianţe, PNL are una cu PSD la nivel central, chiar votată de Alin Nica şi „echipa câştigătoare”. La fel, în Consilul Local, PNL votează în marea majoritate a cazurilor alături de PSD. Că, în Timiş, PSD-iştii îi cam iau în derâdere pe cei din PNL, în special la numirile în deconcentrate, e o altă chestiune. Şi poate una din cauzele surescitării lui Nica.

Şi ar mai fi o chestiune. Punctul de inflexiune în cariera unui politician nu este atunci când eşti înjurat şi atacat din toate părţile (acest lucru se poate schimba), ci atunci când lumea începe să râdă de tine şi să nu te ia în serios…

P.S. Afirmaţia lui Nica potrivit căreia, într-un sondaj intern de partid, PNL ar fi pe primul loc în Timişoara e doar o pată de culoare a discursului său. Un sondaj intern despre care, trebuie spus, aproape nimeni nu ştie în organizaţie, nici la nivel de vicepreşedinţi, de unde şi speculaţii că l-ar fi făcut singur Nica, dar nu în Timişoara, ci în… Dudeştii Noi.

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

54 de minute ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

O oră ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

2 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

2 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

2 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

3 ore ago