Primăria Timişoara

Anunț de la Primăria Timișoara: Se pregătește… pregătirea reabilitării centrului Timișoarei

Primăria Timișoara va da 270.000 de lei și 240 de zile de lucru celor de la Ordinul Arhitecților din România pentru ca organizația profesională să se ocupe de reabilitarea centrului Timișoarei. Nu, nu este vorba de realizarea unor lucrări, ci doar despre organizarea unui concurs care va stabili soluția arhitectonică ce va fi aplicată. Lucrările efective sunt mult îndepărtate, vor demara peste mult timp.

Printr-un comunicat de presă, Primăria Timișoara anunță că a … semnat un contract pentru a se lucra la … un alt contract. „Suveica” informațională se referă la reabilitarea zonei centrale a Timișoarei, un viitor contract care este mult departe de a deveni realitate. De fapt, municipalitatea anunță că a semnat un contract cu cei de la Ordinul Arhitecților din România, care a câștigat o licitație organizată de primărie pentru a se ocupa cu organizarea unui concurs, internațional, care va stabili soluția arhitecturală pentru amenajarea și modernizarea zonei formate de Piața Victoriei și șapte străzi adiacente din zona Cetate. După ce se va rezolva și problema soluției arhitecturale se va putea trece și la discutarea reabilitării efective.

Primarul Fritz este fericit că OAR se va ocupa de organizarea acestui concurs.

Piața Victoriei și străzile din jurul ei sunt emblematice și pline de semnificații istorice și culturale pentru timișoreni. Acest concurs internațional de soluții le va pune în valoare și le va integra în țesutul urban existent. Mizăm foarte mult pe calitatea și atractivitatea spațiului public care va rezulta și faptul că Ordinul Arhitecților va gestiona organizarea acestui concurs este un mare plus”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Conform contractului, Ordinul Arhitecților din România va elabora întreaga documentație pentru concurs, care include regulamentul și calendarul, analizarea și evaluarea costurilor de proiectare, elaborarea temei de concurs, asigurarea promovării naționale și internaționale a concursului, realizarea și gestionarea site-ului oficial al concursului, sprijinirea cu asistența tehnică a concurenților, organizarea și funcționarea secretariatului de concurs, asigurarea tuturor costurilor legate de jurizarea concursului.

Zona vizată este constituită din Piața Victoriei și străzile N. Lenau, M. Eminescu, Dr. N. Paulescu, J.W. Goethe, Alba Iulia, Mărășești și Ferdinand. În momentul actual, în condiţiile deteriorărilor avansate suferite de monumentele istorice aflate în zona centrală a municipiului, calitatea urbană a zonei este în scădere, prezentând disfuncţionalităţi, ceea ce poate conduce în timp la o scădere a potenţialului turistic şi economic al zonei centrale a Municipiului Timişoara. Zona nu este suficient promovată din punct de vedere turistic, neexistând un sistem de semnalizare şi orientare turistică adecvat.

Valoarea serviciilor pentru organizarea concursului este de 267.666 lei, fără TVA.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

14 minute ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

4 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

4 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

5 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

5 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

5 ore ago