Administratie

Bozankaya se apără după ce unul dintre tramvaiele sale a luat foc la Timișoara: Unul dintre tehnicienii turcilor e de vină

La nici o zi după ce unul dintre tramvaiele Bozankaya nerecepționate de Primăria Timișoara a luat foc, producătorul turc reacționează și lansează o primă ipoteză asupra cauzelor incidentului. Este o eroare umană, spun turcii, un tehnician a fost de vină.

Producătorul turc Bozankaya prezintă o serie de clarificări după incidentul petrecut miercuri după-amiază (30.03.2022), în incinta depoului Dâmbovița, din Timișoara, unde s-a produs un arc electric la cablurile unuia dintre tramvaiele aflate în faza de testare. Iar concluziile prezentate de turci spun că ar fi fost vorba de o eroare umană, dar și că aceste concluzii sunt provizorii.
”Vehiculul se afla încă în testele de rigoare înaintea predării beneficiarului, Primăria Timișoara. Conform constatărilor preliminare, incidentul ar fi fost cauzat de o eroare umană. Însă investigația este încă în desfășurare, iar la finalizarea acesteia, Bozankya va împărtăși rezultatele cu beneficiarul. Evaluarea tramvaielor era efectuată de o echipă Bozankaya, condusă de managerul de testare al companiei. Testarea in situ a vehiculelor înainte de a fi puse în circulație face parte din protocolul de testare obligatoriu, iar astfel de incidente pot apărea în această etapă, scopul acestor teste fiind de a detecta orice fel de defecțiune. Primele constatări indică faptul că incidentul ar fi fost provocat de o manipulare greșită a produsului. Reprezentanții Bozankaya colaborează în prezent cu autoritățile române competente pentru a descoperi cauza exactă a incidentului care s-a petrecut când tramvaiul se afla încă în seria de teste obligatorii înainte de punerea în circulație”, spun cei de la Bozankaya într-un comunicat de presă.
Chiar dacă niciun tramvai nu funcționează efectiv în trafic, ei ar fi livrat deja alte asemenea tramvaie, iar acestea nu au avut probleme.
De altfel, înainte de acest tramvai, producătorul turc a mai livrat la Timișoara alte 4 vehicule ale căror teste s-au finalizat și care funcționează în parametrii optimi, dintr-o serie de 21 de vehicule contractate de Municipalitate”, mai spun turcii.
Ei vor să asigure publicul că toate componentele folosite sunt de ”înaltă calitate”.
Incidentul a avut loc în interiorul depoului, într-un mediu controlat, unde era prezentă doar echipa tehnică care este în siguranță. Pentru noi, cei de la Bozankaya, siguranța este cea mai mare prioritate, la care nu s-au făcut compromisuri în niciunul dintre orașele în care ne-am livrat produsele, fie ele din Europa sau Asia. Toate componentele de importanță critică utilizate la fabricarea vehiculelor noastre sunt de înaltă calitate, furnizate de producători europeni reputabili certificați. Îi asigurăm pe cetățenii Timișoarei că vom investiga condițiile în care s-a petrecut acest eveniment, iar la finalizarea verificărilor, vom înainta un raport tehnic detaliat”, au mai transmis reprezentanții Bozankaya.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

7 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

8 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

9 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

13 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

14 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

15 ore ago