Sport

Copiii şi timişoreni simpli s-au bucurat de Ziua Porţilor Deschise la IPJ Timiş

Joi, 24 martie, pe durata a patru ore, la sediul IPJ Timiș, poliţiştii timișeni au fost onoraţi de prezenţa a sute de cetăţeni, la manifestările prilejuite de aniversarea a 200 de ani de la legalizarea funcționării Poliției Române.

Poliţia Română aniversează, la data de 25 martie, 200 de ani de atestare documentară. A devenit deja o tradiţie ca, în contextul aniversării Zilei Poliţiei Române, oamenii legii să se afle alături de cetăţeni pentru a sărbători.

Sărbătoare a fost marcată, astăzi, 24 martie, între orele 10.00 şi 14.00, când cetăţenii au fost invitaţi la un eveniment dedicat exclusiv publicului, organizat la sediul IPJ Timiș. Au fost prezentate activităţile pe care le desfăşoară, zi de zi, poliţiştii, dar şi dotările de care aceştia dispun în executarea misiunilor.

Au fost amenajate standuri expoziţionale cu tehnică folosită în activitatea de poliţie. Cetăţenilor le-au fost prezentate laboratorul mobil folosit de Serviciul Criminalistic pentru realizarea cercetării eficiente la locul comiterii infracţiunilor și laboratorul mobil de educație rutieră. De asemenea, cetăţenii au putut să admire o expoziţie de arme pe care poliţiştii le au în dotare.

Un punct de atracţie al festivităţii a fost demonstraţia efectuată de către polițiștii timișeni cu câinii de serviciu, spre bucuria copiilor prezeți la eveniment. Echipe mixte, formate din poliţist conductor şi câine, au realizat diferite demonstraţii de patrulare, de prindere şi imobilizare a infractorilor sau de apărare la atacul prin surprindere.

Poliţiştii de ordine publică au prezentat diferite sisteme electronice de pază, iar cei de la rutieră au expus autospecialele şi motocicletele pe care le folosesc în misiuni.

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Cod galben de viituri, până vineri, în mai multe bazine hidrografice. Pericol mai ales în Caraş-Severin şi Timiş

Hidrologii anunţă cod galben de viituri, până vineri, la ora 10.00, în mai multe bazine…

30 de minute ago

Cum să economisești bani pentru visurile tale

A economisi bani este, pentru multă lume, un subiect limitat la a pune câțiva bani…

59 de minute ago

Competiție de baschet 3×3 la Iulius Town , în weekend

Competiția 3x3 Iulius Town Challenge are loc în acest weekend, iar kit-urile pentru „The Color…

O oră ago

Se caută asociații de proprietari interesate de eficientizarea energetică a blocurilor

Primăria Timișoara caută doritori pentru a participa la programul de eficientizare energetică a clădirilor rezidențiale,…

2 ore ago

Drumul dintre Orșova și Drobeta Turnu Severin, închis circulației

Circulația pe drumul național 6, între Orșova și Drobeta Turnu Severin, este momentan închis circulației.…

2 ore ago

Proiectul Bulevardul Cetății, primul finalizat pe noul ciclu de finanțare europeană. Coșurile de gunoi selective sunt bine integrate

Proiectul reabilitării bulevardului Cetății a fost vizitat de reprezentanții Uniunii Europene. Acesta este considerat ca…

2 ore ago