Opinii

Dominic Fritz a ratat „blitzkrieg”-ul, dar i-a ieşit rolul de „Kill Bill”. Ce urmează?

La început a fost Nasleu. Ionuţ Nasleu, fostul trimis special al lumii interlope în Primăria Timişoara, sfetnic de taină şi bun prieten cu ultracinstitul, megalegalistul şi multpreaperfectul fost primar Nicolae Robu. Totodată, succesorul lui Radu Ţoancă în „rezolvat probleme” în primărie, în limbaj juridic i s-ar spune trafic de influenţă. Au urmat, ordinea nu este neapărat cronologică, Dorel Cojan, Rodica Aurelian, Culiţă Chiş, Ioan Gârboni, Florin Răvăşilă, Andrei Drăgilă, Nicu Bitea, Ioan Goia, Cosmin Buboi, poate chiar Vasile şoferul şi… să mă scuze cei pe care i-au uitat.

I-am enumerat mai sus pe componenţi de bază ai fostei administraţii Robu, PNL-işti sau nu, pe care actualul primar a reuşit să-i deşurubeze din funcţii, într-un an şi jumătate de mandat. Unul după altul, ca un veritabil „Kill Bill”. Ultima lovitură a avut loc chiar în această săptămână, prin demiterea CA al STPT.  La o privire fugară se văd acolo şi câteva dosare penale. Exact, aţi observat bine, de pe listă lipseşte celebra Sanda Greblă, „uitată” pe motiv de securizare a votului în Consiliul Local.

În momentul în care a pus piciorul în clădirea de pe Loga nr. 1, mai toţi susţinătorii lui Fritz i-au spus cu ce trebuie să înceapă. Respectiv, cu un „blietzkrieg”, prin care să se debaraseze rapid de şefii anchilozatului aparat din primărie, dar şi ai unor societăţi ale municipalităţii. Nu a reuşit sau n-a avut forţa să o facă, cu toate că, iniţial, mulţi dintre cei amintiţi se ascundeau prin cotloane sau îşi căutau prieteni prin USR. După trecerea unei perioade de timp, unul câte unul ei ieşit din ascunzişuri şi păreau să nu le mai fie teamă. Totuşi, precum eroina celebrei pelicule a lui Tarantino, Fritz a reuşit, în cele din urmă, tot unul după altul, să scape de ei.

Acum Fritz are puterea deplină, cel puţin în primărie, mai ales că, după foarte multe încercări, i-a trecut şi organigrama. Are control şi pe societăţile municipalităţii, E pohta ce-a pohtit! Numai că tot ce a făcut poate fi şi o sabie cu două tăişuri. (Iar am ajuns la Kill Bill!) E o chestiune de asumare. Nu mai poate să arunce responsabilităţile pe alţii. Nici în primărie, nici în societăţi. Nu mai poate vorbi de „grea moştenire”, cel puţin la capitolul personal. Acum trebuie să conducă. Cu oamenii pe care şi i-a asumat. Şi să-şi asume şi ce se întâmplă în societăţile din subordine. Altfel, energia consumată un an şi jumătate cu aceste schimbări s-a pierdut în van.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

9 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

11 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

14 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

14 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

15 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

15 ore ago