Politica

Majoritatea refugiaţilor ucrainieni în România doar tranzitează ţara noastră. În România au rămas 46.000 de refugiați, dintre care 18.000 sunt minori

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri, la începutul ședinței de guvern, că, de la începutul invaziei ruse 118.000 de refugiați ucraineni au intrat în România. Dintre aceştia au ales să rămână în România peste 46.000 de refugiați, dintre care 18.000 sunt minori.

Dintre cei peste 118.000 de refugiați care au intrat la noi în țară de la izbucnirea războiului, 70.026 au fost doar în tranzit și au părăsit România, în timp ce 46.435 au rămas, din care 18.000 sunt copii.

Totodată, 1.070 de cetățeni ucraineni au solicitat azil, iar dintre ei 476 au rămas în centrele de azil, a anunţat Nicolae Ciucă.

”Este important de precizat că am avut discuții și există țări ale UE care își oferă sprijinul pentru a putea să gestionăm cât mai bine și cât mai coerent activitatea la graniță și în interior cu tot ceea ce presupune logistica și resursa umană necesare pentru acest flux de refugiați care, putem să observăm, crește de la o zi la alta”, a transmis premierul.

El a amintit că marți seară a avut o convorbire cu vicepreședintele SUA, Kamala Harris, mulțumindu-i pentru susținere și discutând și despre modul în care evoluează situația de securitate în regiunea Mării Negre.

Ciucă a mai spus că în ședința de azi va fi modificată legea Codului aerian, astfel încât toate aeronavele NATO să fie scutite de la plata taxelor aeriene.

”Zborurile efectuate de aeronave militare înmatriculate în alte state NATO vor fi exceptate de la plata unor categorii de tarife pentru serviciile aeriene și nu va mai fi nevoie de încheierea de acorduri bilaterale sau multilaterale”, a explicat premierul.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

8 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

9 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

10 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago