Primăria Timişoara

”Marea măturare” de pe străzile orașului a adunat o mie de tone de nisip și pământ. Firmele de construcții, puse să facă lună și bec după închiderea șantierelor

Societatea de salubrizare a străzilor din Timișoara a adunat în ultima perioadă, cam de când primăria a fost amendată de Garda de Mediu. Nu mai puțin de o mie de tone de nisip și pământ, a anunțat primarul Dominic Fritz. Cea mai interesantă noutate este că firma de salubritate va lucra în trei schimburi.

Măturatul intensiv care a apărut brusc pe străzile din Timișoara după ce Garda de Mediu a întrebat de bine Primăria Timișoara despre mizeria de pe străzi are primele efecte. Primarul Fritz a anunțat că nu mai puțin de o mie de tone de nisip și pământ au fost adunate de pe străzile orașului în urma acțiunilor celor de la Brantner. Iar aici vorbim doar de o parte din străzi, aproximativ jumătate.

Acțiunile vor continua, mai mult, acordul semnat cu Brantner a fost extins, acum firma va putea lucra în trei schimburi, inclusiv ziua, ceea ce înainte nu se întâmpla.

Am semnat un act adițional prin care facem să lucreze compania Brantner pe trei schimburi, inclusiv în timpul zilei, ca să creștem suprafața curățată. Am dublat suprafețele salubrizate. Ca să vedeți, în cifre ce înseamnă asta, cât de mult nisip și pământ am măturat, vorbim despre 1000 de tone. Aceasta arată cât de mult era de lucru, pentru că doar din o anumită parte din străzi, e cuprinsă în contract”, a declarat Dominic Fritz.

O altă mare problemă a orașului sunt gropile clandestine care apar în oraș. Și aici e vorba tot de aproximativ o mie de tone de deșeuri adunate.

În același timp apare și problema cu rampele clandestine, în jur de o mie de tone de gunoi a fost ridicat de Retim. De asemenea, Poliția Locală își face treaba. E de două ori mai mare valoarea amenzilor, ca și anul trecut. Comportamentul necivilizat ne costă”, mai spune primarul.

Tot ca o noutate, deși legal se putea acționa și în trecut, autoritățile au pus „ochiul” pe șantierele din oraș și pe constructori. Acum aceștia sunt verificați la sânge pentru a lăsa curat pe șantierele pe care le finalizează. Interesant este, de exemplu, că firma care se ocupă de înlocuirea țevilor de termoficare a fost pusă să facă curat în urma ei, iar ca rezultat a angajat chiar Brantner să rezolve problema.

Ca o noutate am început să cerem firmelor de construcții să salubrizeze zona după finalizarea lucrărilor. Acum dăm și amenzi. Pentru firmele care lucrează pentru primărie, asta se vede. La rețeaua de termoficare, firma de construcție plătește Brantner să muncească după ei. Așadar, nu toate utilajele pe care le vedeți lucrând în oraș sunt plătite de noi. Toți constructorii trebuie să înțeleagă că e obligația lor să facă curat după ei”, a încheiat edilul șef.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

2 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

3 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

3 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

3 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

4 ore ago