Administratie

Timișoara ar putea avea un velodrom, în zona de nord a orașului

În viitorul plen al Consiliului Local Timișoara va fi depus un proiect de hotărâre care va prevedea demararea procedurilor pentru realizarea unui velodrom în orașul de pe Bega. Pentru finanțarea acestei baze sportive va fi lansată o solicitare către Compania Națională de Investiții.

Viceprimarul Cosmin Tabără, spune că a fost găsită o locație posibilă pentru ridicarea unei asemenea investiții, în zona de nord a orașului. El nu uită să ”piște” discret administrația orașului, vorbind despre PR-ul bun al acesteia, unul care nu e deocamdată susținut de fapte.

”Iubim bicicleta, mișcarea, dar facem ceva pentru ea exceptând PR-ul care dă bine? Eu nu accept ca Timișoara să fie mereu în urma altor orașe din România, nu accept ca mereu alții să fie exemplul pozitiv al României! Timișoara a fost mereu în față și acolo trebuie să revină!”, spune Tabără.

El anunță că un proiect despre care a vorbit în urmă cu un an este tot mai aproape să devină realitate. În zona velodromului vor fi piste amenajate, care vor putea fi folosite atât de bicicliști, cât și de skateri. De asemenea, în proiect ar urma să fie inclus și un parc în jurul bazei.

”Am promis în urmă cu un an că voi începe demersurile pentru găsirea unei locații în vederea construirii unui velodrom în Timișoara. Suntem pe punctul de a putea spune că avem locația, în partea de nord a orașului. Mai sunt câteva proceduri de îndeplinit, dar cred că este zona unde putem construi un velodrom profesionist în Timișoara, cu un parc în jurul lui, locul unde bikerii și skaterii să se poată manifesta pe piste speciale amenajate”, mai spune Tabără.

Viceprimarul spune că se vor solicita fonduri de la CNI pentru proiect.

”Sigur că nu este ceva ce va fi realizat peste noapte, dar în cursul acestui an am putea înainta intenția noastră către Compania Națională de Investiții în vederea obținerii finanțării. Pentru proxima ședință de Consiliu Local, am propus, împreună cu colegii de la Patrimoniu și Baze sportive, un proiect de HCL pentru a porni procedurile juridice și administrative necesare eliberării de sarcini a acelei locații. Sunt convins că acest proiect va fi aprobat în unanimitate. În momentul de față, România nu are un velodrom funcțional, am auzit că se va realiza unul la Craiova de către CNI, sper ca informația să fie reală. Oricum, Timișoara merita să aibă și ea o astfel de arenă. Important este să lăsăm ceva în urma noastră pentru Timișoara! Rolul nostru este să administram orașul, nu să găsim scuze pentru eșecuri”, a încheiat viceprimarul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago