Cele 117 milioane de lei oferite de Compania Națională de Investiții pentru ridicarea unui nou campus al Universității de Medicină și Farmacie Timișoara, la Ghiroda, au atras interesul a nu mai puțin de 24 de firme, acestea fiind grupate în două asocieri. Cele două au depus oferte în cadrul licitației lansate pentru ridicarea obiectivului universitar.
În prima etapă a licitației au fost depuse două oferte, mai precis două asocieri de mai multe firme doresc să realizeze noul sediu al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”. Urmează evaluarea ofertelor. Acestea au fost depuse de două asocieri, respectiv Strabag (lider) – MRD Instal – Dosetimpex SRL – IM Juravle – Kronlift – Capabil – CSP Proiect Line – Caloria SRL – Black Light SRL – Prodesign Engineering & Construction și cea formată din Ovi Architecture & Engineering (lider) – AUA Tech Support – Ginell Com 11 – Terra Solutions Concept SRL – Ovi Construction & Real Estate – Kronlift – Black Sea Suppliers SRL – Prosper Gaz SRL – Krenic SRL – RCM Costruzioni – Atlas Consulting & Proiect – Edificia Concept SRL – Geovisions – Niliten Construcții SRL.
Compania Națională de Investiții a scos la licitație, în luna februarie, proiectarea și execuția noului sediu al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”. Acesta va fi ridicat în comuna Ghiroda. Contractul a fost estimat la 117 milioane de lei, cu TVA. Din această sumă, 2,8 milioane de lei sunt pentru „studii de teren, DTAC, documentație pentru organizare de șantier, PT + DE, carte tehnică, avize acorduri, verificare proiect, asistență tehnică a proiectantului”. Pentru dotări se alocă 12 milioane de lei.
Proiectul prevede construirea unei clădiri cu două amfiteatre, 10 săli de seminarii, centru de conferințe, muzeu antropologic și centru expozițional. Vor fi ridicate, de asemenea, un corp de clădire cu rol didactic, un imobil cu unități de cazare și o sală de sport și vor fi amenajate și terenuri de sport. Universitatea va plăti cheltuielile pentru racordurile la utilități. UMF Timișoara are peste 7.200 de studenți și peste 819 cadre didactice, specializate în mai mult de 100 de discipline.
Șantierul va fi finanțat prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…