Opinii

Impiegatul PNL. De câte ori a schimbat macazul B.O.A.?

Florin Cîțu este istorie și nici măcar asta. Traiectoria politică a fostului premier și președinte al PNL era atât de previzibilă precum e de tristă România uneori. „Partidul Naţional Liberal are nevoie urgentă de un restart! Dezbaterile valorice, strategia și viziunea politică trebuie să cuprindă toate entitățile care contribuie la o gandire politică coerentă, pragmatică și realistă. Suntem obligați să nu ne abatem de la valorile creștin-democrate, având o responsabilitate imensă in faţa țării. Bâjbâiala ne va costa pe toți. Trebuie să ne ridicăm de jos și să luptăm mai uniți ca niciodată pentru România! E singura variantă! E timpul sa schimbăm macazul”, a spus deputatul Ben Oni Ardelean într-una din zile, oricare, nu contează.

Ben Oni Ardelean putea să nu zică nimic și să meargă la Antena 3 cu prietenii, dar omul a zis-o pentru a atrage atenția. A tras-o tare, zgomotos, deși putea s-o dea și fâsâită, la fel de sulfuroasă. Ce-a vrut să zică omul? Că e nevoie de un restart în PNL, că bâjbâiala ne va costa pe toți și că e timpul să schimbăm macazul. Restul, umplutură. Ca în butoiul cu murături, mai pui și niște gogonele printre castraveți, conopidă, ardei umpuți cu varză și altele. Restart, bâjbâială, macaz. Incredibil, unii nu arată niciun fel de preocupare pentru a camufla penibilul, pentru a salva măcar ceva din aparențe.

În realitate, deputatul liberal de Timiș ar fi vrut să zică că Florin Cîțu trebuie schimbat, după ce anul trecut musai trebuia pus. Au ei în cap chestia cu președintele de partid care trebuie să fie premier. Da, dar nu așa cum se întâmplă în PNL de ceva vreme! Întâi e omul președinte de partid și apoi îl nominalizezi premier după niște alegeri, nu invers, ca la balamuc, cum s-a întâmplat cu Cîțu premierul care a oprit o țară în loc ca el să fie ales președinte, anul trecut. Nu te trezești tu cu o gașcă de lingăi să-l umeziți pe Ciucă, pentru că a ajuns acolo unde l-a plantat Iohannis și gata cu el șef de partid.

Când era simplu ministru nici nu-l băgați în seamă pe Ciucă, avea careva viziunea asta la liberali că generalul va ajunge mare penelist, că vă va duce peste deșert ca Moise să nu mai bâjbâiți, cum zice Ben Oni Ardelean? Ce restart? Un restart presupune să te duci la linia de pornire și să pleci încă o dată. Dacă o iei de la capăt – bine, de data asta – de ce să mai schimbi macazul? Cum elimini astfel bâjbâiala?

Restart este să te pui înaintea unor decizii majore, luate prost, și să decizi altfel, dar pentru asta trebuie să recunoști ce ai greșit, pentru ca apoi să optezi pentru altceva. Oare PSD are legătură cu concluzia că ați decis prost? Dacă restartați PNL-ul, tot cu PSD îl restartați? Atunci unde e schimbarea de macaz? Doar Ciucă în locul lui Cîțu, asta e tot ce vă reproșați? Nu e vorba de Cîțu sau Ciucă. Peste un an, dacă Iohannis va prefera altul, partidul se va da peste cap să schimbe macazul și să dea „restarturi” în frunte cu Ben Oni Ardelean.

Cîțu își merită soarta, nu aici e problema, ci felul cum mai toți liberalii ar jura că fac politică cu seriozitate, când în realitate participă la un perpetuu concurs de fripturism, de lins cururi. Când voiam să consider o bilă albă pentru Alin Nica, liderul de la Timiș al liberalilor, faptul că nu s-a făcut de cacao în rând cu turma ce să vezi? Da, s-a făcut de cacao, lăudându-l cu gura plină pe premierul Ciucă ca numai bun pentru șefia PNL. Cât de defect poți fi ca în interval de câteva luni, zile, ore să patinezi cu atâta grație?

Ce moment de sclipire a ratat Alin Nica! Oare ce-o să se întâmple cu el în partid când n-o mai fi președinte de consiliu județean? Sclipire am zis?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

32 de minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

O oră ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago