Primăria Timişoara

Mai e de lucru la modernizarea străzii Lidia. Primăria Timișoara anunță că șantierul e spre final/ FOTO

Reprezentanții Primăriei Timișoara anunță că lucrările pentru modernizarea și extinderea străzii Mareșal Constantin Prezan sunt aproape gata. Aceiași sursă precizează că pe diferite sectoare mai sunt de montat rețeaua de alimentare cu energie a firobuzelor, mai sunt zone unde trebuie turnate ultimele straturi de asfalt, o porțiune fiind chiar încă la nivel de balast, mai există porțiuni unde mai trebuie amenajate spații verzi, respectiv trebuie realizată montarea iluminatului stradal.

„Obiectivul de investiții “Modernizarea și extinderea la patru benzi a străzii Mareșal Constantin Prezan (Lidia) – str. Venus”, unul dintre proiectele majore de infrastructură derulate de Primăria Timișoara, este aproape de finalizare. Lucrările pe șantier s-au derulat în ritm susținut, până în prezent, pe toate cele trei sectoare cuprinse în proiect, fiind finalizate următoarele categorii de lucrări: refacerea rețelelor utilitare (apă – canal), canalizația tehnică și terasamentele”, spune anunțul primăriei.
După care urmează o detaliere a lucrărilor executate și a celor rămase neefectuate pe diferite tronsoane.
Astfel. pe tronsonul cuprins între Calea Martirilor 1989 și bulevardul Sudului (sector 1) sunt finalizate lucrările la suprastructură, trotuarele, pistele de biciclete, iluminatul public și spațiile verzi. Pe acest sector a mai rămas de finalizat rețeaua de troleibuze (montarea clemelor și a firului de contact).
Pe sectorul de drum cuprins între bulevardul Sudului – sensul giratoriu Calea Urseni (sectorul 2) au fost finalizate trotuarele, iluminatul public, suprastructura este la nivel de asfalt binder, iar pistele sunt la nivelul stratului de balast stabilizat. Au mai rămas de executat lucrările de amenajare a spațiilor verzi, turnarea stratului final de mixturi asfaltice pe partea carosabilă și trotuare, precum și a mixturii verzi pe pistele de biciclete.
Pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu Calea Urseni – sensul giratoriu de la AEM (sectorul 3) suprastructura este la nivel de asfalt binder, trotuarele și pistele sunt la nivelul stratului de balast stabilizat. Urmează să fie executate lucrările de amenajare a spațiilor verzi, să se toarne stratul final de mixturi asfaltice pe carosabil și trotuare, a stratului de mixtură verde pe piste și montarea lămpilor de iluminat stradal.
Semnalizarea rutieră corespunzătoare proiectului urmează să fie realizată în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
La finalizarea lucrărilor, strada Mareșal Constantin Prezan va avea două benzi de circulație pe sens, va fi amenajat un sens giratoriu la intersecția dintre străzile Mareșal Constantin Prezan și bd. Sudului, precum și un sens giratoriu la intersecția dintre străzile Mareșal Constantin Prezan, Venus și Calea Urseni. De asemenea, va fi extinsă rețeaua de troleibuz, până la intersecția cu bulevardul Sudului. Vor fi amenajate piste de biciclete și trotuare pe ambele sensuri, accese la proprietăți și zone verzi, fiind modernizate și canalizarea pluvială și menajeră, rețeaua de alimentare cu apă, sistemul de iluminat public.
Valoarea lucrărilor este de 41.740.503 lei, cu TVA inclus, executant fiind societatea Strabag.
În ultima perioadă mai mulți cetățeni din zonă s-au plâns că muncitorii nu prea au fost prezenți în zonă.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

10 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

12 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

13 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago