Economic

Prețurile apartamentelor din Timișoara se mențin la un nivel constant

Conflictul militar din Ucraina nu a influențat semnificativ, cel puțin momentan, prețurile de pe piața rezidențială. Variații pozitive au avut loc pe ambele segmente de piață, însă cele mai semnificative s-au consemnat pe segmentul rezidențial nou. Piața din Timișoara a avut o evoluție constantă, cu creșteri nesemnificative ale prețurilor.

Astfel, datele Imobiliare.ro arată că în ultimele 31 de zile a fost înregistrat un avans de 2,8% la nivel de țară, adică o marjă de creștere semnificativ comparabilă cu cea din februarie, anume 0,8%. Suma medie solicitată pentru un apartament, fie el vechi sau nou, a ajuns, astfel, la 1.654 de euro pe metru pătrat util la sfârșitull lunii martie (față de 1.609 de euro pe metru pătrat în februarie).
După șocul resimțit la începutul crizei din țara vecină, când cererea scăzuse brusc pe un fond puternic emoțional, piața rezidențială și-a revenit în ultimele 3 săptămâni, astfel încât cererea este din nou la nivelul de dinainte de 24 februarie. Pe fondul cererii crescute și a creșterii costului de construcție, ne așteptăm ca prețurile apartamentelor să continue acest trend ascendent.”, spune Daniel Crainic, director de Marketing Imobiliare.ro

În ceea ce privește piața din Timișoara, așteptările vânzătorilor de apartamente s-au majorat ușor, anume cu 0,3%, în martie față de februarie, de la 1.446 la 1.450 euro pe metru pătrat util. Piața rezidențială veche se remarcă printr-o tendință ascendentă, consemnând o creștere de 0,9%, de la 1.422 la 1.435 de euro pe metru pătrat util. Pe piața nouă, pe de altă parte, a avut loc un recul de -0,6%, de la 1.500 la 1.491 euro pe metru pătrat.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

2 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

3 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

7 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

7 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

7 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

7 ore ago