Conflictul militar din Ucraina nu a influențat semnificativ, cel puțin momentan, prețurile de pe piața rezidențială. Variații pozitive au avut loc pe ambele segmente de piață, însă cele mai semnificative s-au consemnat pe segmentul rezidențial nou. Piața din Timișoara a avut o evoluție constantă, cu creșteri nesemnificative ale prețurilor.
Astfel, datele Imobiliare.ro arată că în ultimele 31 de zile a fost înregistrat un avans de 2,8% la nivel de țară, adică o marjă de creștere semnificativ comparabilă cu cea din februarie, anume 0,8%. Suma medie solicitată pentru un apartament, fie el vechi sau nou, a ajuns, astfel, la 1.654 de euro pe metru pătrat util la sfârșitull lunii martie (față de 1.609 de euro pe metru pătrat în februarie).
„După șocul resimțit la începutul crizei din țara vecină, când cererea scăzuse brusc pe un fond puternic emoțional, piața rezidențială și-a revenit în ultimele 3 săptămâni, astfel încât cererea este din nou la nivelul de dinainte de 24 februarie. Pe fondul cererii crescute și a creșterii costului de construcție, ne așteptăm ca prețurile apartamentelor să continue acest trend ascendent.”, spune Daniel Crainic, director de Marketing Imobiliare.ro
În ceea ce privește piața din Timișoara, așteptările vânzătorilor de apartamente s-au majorat ușor, anume cu 0,3%, în martie față de februarie, de la 1.446 la 1.450 euro pe metru pătrat util. Piața rezidențială veche se remarcă printr-o tendință ascendentă, consemnând o creștere de 0,9%, de la 1.422 la 1.435 de euro pe metru pătrat util. Pe piața nouă, pe de altă parte, a avut loc un recul de -0,6%, de la 1.500 la 1.491 euro pe metru pătrat.
Comentarii prin facebook