Primăria Timişoara

Regulamentul de parcare Timpark, „tunat” încă de la intrarea în vigoare. Mașinile primite de la firmă pot deveni Rezident

Nici bine nu a devenit funcțional noul Timpark și este deja schimbat de cei de la primărie. Pe portalul municipalității a fost publicat un proiect de hotărâre prin care în categoria Rezident sunt acceptate și mașinile primite de locatarii cartierelor de la firma unde lucrează.

Exact abonamentele de tip Rezident au creat și cele mai mari probleme. Odată pornit programul de acordare a abonamentelor de acest tip, sediul Timpark a fost blocat total de solicitanți, cei de acolo au subestimat total cererea mare a celor care erau confruntați cu ideea conform căreia nu își vor mai putea parca mașina în fața blocului. Ca atare, și data de la care se vor aplica sancțiuni pentru această categorie a fost decalată cu o lună.

Acum, prin aplicarea noii prevederi, una putem spune destul de favorabilă electoratului partidului aflat la putere în Timișoara, numărul solicitărilor pentru acest tip de abonament va fi și mai mare.

Prin proiectul de hotărâre se schimbă prevederile art. 11 lit. f) din Regulamentul de funcţionare al sistemului de parcare a autovehiculelor: „Poate fi eliberat și în cazul autovehiculelor înmatriculate pe persoane juridice, caz în care abonamentul se va elibera pentru subzona unde persoana fizică solicitantă are adresa de domiciliu/reședință în actul de identitate, suplimentar urmând a se prezenta și o dovadă din partea proprietarului din care să rezulte dreptul persoanei fizice de a utiliza acel autovehicul. Acest tip de abonament se poate elibera pentru un singur autovehicul/persoană”.

Abonamentele de tip Rezident sunt singurele care nu se pot face online, autoritățile spun că unii solicitanți ar fi putut ”fenta” sistemul și să ceară asemenea abonamente fără a avea dreptul la unul. Aceste abonamente au fost anunțate de cei care au făcut regulamentul ca fiind un pas înainte pentru a le oferi celor care locuiesc în zonele respective o garanție mai mare că vor găsi un loc de parcare atunci când vin acasă de la serviciu. Mașinile de firmă sunt de multe ori oferite angajaților ca un bonus la locul de muncă.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

6 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

7 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

13 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

13 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

14 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

16 ore ago