Administratie

Civilizația poate veni cu surprize la pachet. Locuitorii din Moșnița Nouă ar putea fi inundați cu apă menajeră cu „submarine”

Calitatea lucrărilor de canalizare realizate în comuna periurbană a Timișoarei, Moșnița Nouă, este una foarte proastă, avertizează consilierul județean Ioan Sorincău, fost primar al comunei. Atât de proastă încât apa menajeră colectată prin această rețea riscă să ajungă în curțile oamenilor, împreună cu ”submarinele” transportate, avertizează Sorincău.

El se întreabă cine verifică lucrările efectuate și calitatea acestora. Problema apare la stațiile de pompare, care se scufundă și trag după ele și conductele făcând ca panta acestora să fie inversă decât așa cum ar trebui să fie.

Legat de calitatea lucrărilor pe POIM (n.r. Programul Operațional Infrastructură Mare) în Moșnița. Rețeaua de canalizare e de o calitate mai mult decât îndoielnică. Mai multe chesoane pentru stația de pompare s-au înfundat în pământ trăgând și conductele care sunt racordate la ele. Ceea ce face ca aceste conduce să aibă la momentul de față panta inversă. Intervenția mea se referă la obiectivele Asociației Apă Canal, care este condusă de consiliul județean, nu știu de cine din consiliu, poate o să aflăm acum, care la obiective, la litera E scrie așa: să monitorizeze proiectele în investiții în infrastructura tehnico-edilitară aferentă serviciului de apă – canal. Cum monitorizează ADI Apă Canal aceste lucrări? Facebook e plin de felicitări la adresa constructorilor ”, a spus Sorincău în cadrul ultimului plen al CJT.

I-a răspuns vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa.

”Cunoaștem cele sesizate de dumneavoastră, și primarul din Moșnița a avut cel puțin două întâlniri cu conducerea Aquatim, pe care cumva le-am mediat”, a spus Proteasa.

Riscurile situației existente au fost prezentate extrem de plastic de Sorincău.

Cine va face recepția unor asemenea lucrări? Riscăm să inundăm gospodăriile oamenilor cu apă menajeră, uzată. Dar apa menajeră uzată conține și ”submarine”, a mai spus Sorincău.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

2 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

2 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

3 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

3 ore ago

Tech Talks by UPT – „AI for Humanity” a ajuns la final. Un eveniment de excepţie cu un succes răsunător

Unul din cele mai aşteptate şi memorabile evenimente organizate sub tutela UPT a ajuns la…

3 ore ago