Consiliul Județean Timiș oferă în acest an sume de trei ori mai mari în cadrul bugetului participativ și așteaptă în continuare timișenii să înscrie proiectele pe care le propun în cadrul celei de-a doua ediții a programului. Data limită este 31 mai.
Bugetul participativ încurajează cetățenii să se implice în luarea deciziilor privind dezvoltarea comunității locale. Pe scurt, Consiliul alocă banii, timișenii vin cu propuneri de proiecte, iar după validarea lor de către o comisie, tot cetățenii vor decide, prin vot public, proiectele cu impact pozitiv pentru comunitate ce vor fi implementate de către instituție.
Pentru a simplifica procesul de depunere și selecție, a fost dezvoltată o platformă distinctă, pe site-ul instituției, bugetareparticipativa.cjtimis.ro. Aici, timișenii vor găsi toate informațiile și documentele necesare și vor putea vota proiectele depuse. De asemenea, acestea pot fi depuse și în format fizic, la Registratura instituției, de unde pot obține și formularele necesare.
Conform regulamentului, sunt acceptate proiecte din următoarele domenii: educație, sănătate, servicii sociale, mediu / protecția animalelor / ecologizare, urbanism și arhitectură, turism, infrastructură de stimulare a economiei și afacerilor, infrastructură IT și de telecomunicații. Fiecare persoană fizică sau juridică poate formula o singură propunere pentru fiecare dintre domeniile de mai sus. Proiectele câștigătoare vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, până la epuizarea sumei prevăzute. Limita maximă a bugetului pentru un proiect propus este de 1,5 milioane de lei, inclusiv TVA.
Consiliul Județean Timiș va supune fiecare proiect primit unei analize primare în cadrul unei comisii constituite în acest scop, care va stabili proiectele care pot fi publicate pe site și pot intra în procesul de votare. Acestea nu vor fi publicate dacă nu sunt suficient de clar definit sau dacă obiectivul sau limbajul folosit instigă la discriminare, violență, ură etc.
Lansat în urmă cu trei luni, proiectul de recenzare a câinilor cu stăpân din Timișoara,…
Rămas fără niciun fel de umbră, ”deșertul” din Piața Libertății își va schimba imaginea. Acolo…
Și-a pierdut viața, nevinovat din cauza unui microbuz care a intrat pe sens opus. Tragedie…
Un număr de 340 de obiective din Timiș pot beneficia de bani europeni nerambursabili în…
SDM Timișoara, societatea deținută de municipalitatea timișoreană, își extinde dotarea și pregătește 1,7 milioane de…
RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, derulează o nouă campanie trimestrială pentru…